Uzvrat Europa lige

Nogometaši Rijeke doputovali u Aberdeen, odradili trening. Čolak potpisuje lopte fanovima

Marko Cvijanović

Foto Marko Cvijanović

Foto Marko Cvijanović



Nogometaši Rijeke doputovali su u Aberdeen gdje ih sutra očekuje uzvratna utakmica trećeg pretkola Europske lige protiv Aberdeena.


Riječani su u 20 sati po lokalnom vremenu odradili trening na stadionu Pittodrie. Golgeter Rijeke Mirko Antonio Čolak hit je i u škotskom Aberdeenu. Čim je stigao morao je potpisivati lopte fanovima.


Trener »bijelih« Igor Bišćan je odmah poslije prve utakmice s Aberdeenom pričao o receptu za uzvrat: treba izdržati prvih petnaest minuta, pa pola sata, pa do poluvremena…




– Ha, ha, ha… Tako nekako. Protiv momčadi poput Aberdeena je najbitnije izdržati početnu fazu utakmice, pogotovo kada u susret ulaziš s prednošću od dva pogotka razlike. Svjesni smo da će Škoti krenuti silovito i u takvim okolnostima je najbitnije ne dozvoliti im nikakvu priliku pred našim vratima, jer će njihovo samopouzdanje rasti svakom novom prilikom. Onda se još uključi publika i sve je teže igrati.



Dakle, najbitnije je da ih smirimo, da im damo do znanja da im neće biti lako nadoknaditi našu prednost. U tom kontekstu nastojat ćemo težište igre maknuti što dalje od našeg šesnaesterca i nastojati obranu postaviti visoko.


Znamo da će Aberdeen preko Cosgrovea nastojati što češće imati dubinu, jer on je najopasniji pred protivničkim vratima, tamo je u velikoj prednosti. Nije igrač koji će nas pretrčati na širokom prostoru, ali u skok igri u našem šesnaestercu može napraviti puno problema, ističe uzdanica u obrani Riječana Roberto Punčec.



Problem u Aberdeenu u svakom slučaju neće biti nesnosne vrućine s kojima se igrači Rijeke bore proteklih dana.


– Gledam temperature u Aberdeenu idućih dana, 15, 16… Idealno za pravu nogometnu utakmicu. Tko zna, možda je igračima Aberdeena bilo prevruće kod nas u Rijeci, ali nije ni nama bilo lako igrati, zaključio je Punčec.