Zatvorena za javnost

Nogometaši Rijeke danas na Rujevici igraju pripremnu utakmicu s Celjem, Simon Rožman testira posrnule Bijele

Denis Frančišković

LETI, LETI SIMON - Rožman poslije šibenskog finala Kupa Hrvatske 2020./Foto PIXSELL

LETI, LETI SIMON - Rožman poslije šibenskog finala Kupa Hrvatske 2020./Foto PIXSELL

Ni Goran Tomić niti Rožman nisu u nekoj bajnoj situaciji, cilj je prije svega u stanku vratiti momčadima samopouzdanje i pobjednički mentalitet



RIJEKA Prvenstvenu stanku nogometaši Rijeke iskoristit će i za odigravanje današnje pripremne utakmice s međunarodnim predznakom. Gost Rujevice od 16 sati u utakmici zatvorenoj za javnost je slovenski prvoligaš Celje, odnedavno opet pod palicom Simona Rožmana, bivšeg trenera Bijelih.


Rožman je klupu Riječana napustio pred nešto više od godinu dana nakon dvaju domaćih poraza od Hajduka, a potom se skrasio u Mariboru koji je nedavno napustio i vratio se nakon šest i pol godina u klub gdje je započeo trenersku karijeru. U prvom mandatu Rožman je Celje odveo do drugog mjesta i igrao finale Kupa Slovenije, sad je klub u bitno drugačijoj situaciji, na sedmom mjestu s tek 32 boda iz 28 utakmica.


S druge strane puno kvalitetnija Rijeka je u samom vrhu HNL-a, ali uzdrmana dvama porazima od Hrvatskog dragovoljca i Gorice, koji su je podosta izbacili iz ritma same utrke za naslov. Ni Goran Tomić niti Rožman nisu u nekoj bajnoj situaciji, cilj je prije svega u stanku vratiti momčadima samopouzdanje i pobjednički mentalitet. Rožman je u tom dijelu dosta uspješan, od povratka na staru klubu momčad je u Ljubljani pobijedila Olimpiju (2:4), u posljednjem kolu tijesno je izgubila od vodećeg Maribora u gostima (1:0).




Uz izostanke seniorskih reprezentativaca Velkovskog i Gnezde Čerina te omladinskog Bušnje, najveći problem Tomiću predstavljaju ozljede. Dodatni uteg uoči gostovanja kod Istre 1961 2. travnja su i treći žuti kartoni Ampema i Gnezde Čerina.


Najlošija situacija zasad je s Pavičićem i Smolčićem, koji su zbog ozljeda »out« i njihova šanse da zaigraju na Drosini su jako male. U konkurenciji za utakmicu neće biti niti Obregon, koji će tek za nekoliko dana početi s treninzima.


Vedrija je pak situacija kad su u pitanju Vučkić, Liber i Solano. Oni su puno bolje, vraćaju se u trening i izgledni su kandidati da zaigraju protiv Puljana. Sve u svemu Rujevica živi i trenira s kolotečinom problema na koje ne može posebno utjecati. Riječanima je stanka došla u najboljem mogućem trenutku, a Istra će biti itekako velik izazov Drmiću i društvu s po svemu sudeći prepolovljenim udarnim sastavom. A odmah potom, 9. travnja na Rujevicu stiže Dinamo.