Ždrijeb u Zagrebu

Nešto poslije 11 sati nogometaši Rijeke saznat će suparnika u polufinalu Kupa Hrvatske

Portal Novi list

Osim Bijelih u ždrijebu su Osijek, Gorica i HajdukRIJEKA Nogometaši Rijeke danas će nešto poslije 11 sati saznati suparnika u polufinalu Kupa Hrvatske. U ždrijebu lišenom bilo kakvih kriterija osim upliva sreće naći će se osim Rijeke i Hajduk, te Gorica i Osijek. Polufinale, koje je na rasporedu 2. ožujka, se također igra na jednu dobivenu utakmicu pa ždrijeb dobiva na težini.


Inače, Izvršni odbor HNS-a je već odčlučio da će se finale Kupa igrati na Poljudu. Od 2016. godine uvedeno je pravilo da se finalna utakmica igra na “neutralnom” terenu pa su tako domaćinstvom dobivali Osijek (2016.), Varaždin (2017.), Vinkovci (2018.), Pula (2019.), Šibenik (2020.) i Velika Gorica (2021.).


U Gradskom vrtu je Dinamo svladao Slaven Belupo, u Varaždinu je Rijeka bila bolja od Dinama, u Vinkovcima je Dinamo svladao Hajduk, u Puli je Rijeka ponovo bila bolja od Dinama, a onda i od Lokomotive u Šibeniku. U Velikoj Gorici Modri su svladali – Istru 1961. Hajduk bi mogao postati prvi klub koji će zaigrati jednu finalnu utakmicu na svojem terenu!