Trener Osijeka

Nenad Bjelica pojasnio zašto je govorio o korporaciji, optužio Nevistića da je na Rujevici igrao za – Dinamo!

Portal Novilist.hr

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Ono što me najviše potaknulo da to izgovorim je ta utakmica u Rijeci u kojoj i njima i nama trebaju bodovi. Vratar Dinama na posudbi u Rijeci zadnjih 10-15 minuta zadržava igru. Dakle, igra za nekog trećeg. To je bilo jako ružno i zbog toga sam reagirao - zaključio je Bjelica



RIJEKA Trener Osijeka Nenad Bjelica krajem travnja na Rujevici je imao performans nakon remija (0:0) protiv Rijeke, kojim je osječka ekipa već tada praktički izgubila šanse za osvajanje naslova prvaka. Obrušio se Bjelica tada na tzv. korporaciju, odnosno poslovne odnose Rijeke i Dinama, a nekoliko dana kasnije i rekao kako je Prva HNL neregularna.


Za Sportske je novosti sada i pojasnio zbog čega točno prvenstvo nije bilo regularno.


– Pa Dinamo je imao četiri igrača u Slavenu, četiri u Varaždinu, pet u Istri, jednog-dva u Gorici, jednog u Šibeniku… To ne može biti regularno. Htjeli mi to priznati ili ne. Ja ne znam tko normalan neće biti i nije za to da u svakom klubu bude po jedan igrač iz svakog kluba na posudbi. Posudbe Dinama mi ne smetaju ako je to pravilno raspoređeno i ako je, primjerice, jedan igrač u jednom klubu. Ako Dinamo ima 20 igrača za posudbe, može ih dati u Sloveniju, Mađarsku, u našu Drugu ligu… rekao je za Sportske novosti Bjelica.




I nije Bjelica stao na ovome objašnjenju. Vratio se potom na utakmicu na Rujevici na kojoj je i govorio o korporaciji, direktno optuživši vratara Ivana Nevistića da je u tom susretu igrao za – Dinamo.


Vidjeli ste što se događalo tijekom veljače u sudačkoj organizaciji. To je bila jasna kooperacija Dinama i Rijeke. To je bilo njihovo pravo, ne miješam se u to, ali tu je dotaknut Osijek. Oni su se, govoreći o lošim odlukama protiv njihovih klubova, dotaknuli Osijeka. Ništa mi nismo imali u tome. A kasnije, kupovina i posudbe igrača… Mislim da je svima jasno na što sam mislio. Ono što me najviše potaknulo da to izgovorim je ta utakmica u Rijeci u kojoj i njima i nama trebaju bodovi. Vratar Dinama na posudbi u Rijeci zadnjih 10-15 minuta zadržava igru. Dakle, igra za nekog trećeg. To je bilo jako ružno i zbog toga sam reagirao – zaključio je Bjelica.