Rijeka vs. Lokomotiva

NEKAKO S PROLJEĆA… Rijeka “lokosa” napada Kranjčevićevu ulicu i prvu pobjedu u nastavku sezone

Marko Cvijanović

Tibor Halilović/ tijekom jednog od ogleda u Kranjčevićevoj uliciFoto Arhiva NL

Tibor Halilović/ tijekom jednog od ogleda u Kranjčevićevoj uliciFoto Arhiva NL

Uoči sutrašnje utakmice starih znanaca isprepliću se i priče igrača koji su u svojoj karijeri branili boje obaju klubova. U aktualnom kadru riječke momčadi čak su sedmorica igrača u karijeri igrali za Rijeku i Lokomotivu, redom Franko Andrijašević, Jakov Puljić, Luka Capan, Tibor Halilović, Domagoj Pavičić, Matko Babić i Petar Mamić, na kojega klub više ne računa, ali još uvijek je službeno igrač Rijeke

NEKAKO S PROLJEĆA Puno bivših igrača Lokomotive u dresu riječkog prvoligaša otvara nastavak sezone u HT Prvoj ligiMain Headline:Riječki »lokosi« napadaju KranjčevićevuSubtitle:Za trenera Rijeke Simona Rožmana dobra je spoznaja da su svi »riječki lokosi«, izuzev Luke Capana i Matka Babića, koji još nije dobio pravu priliku, na Rujevici značajno nadmašili svoju statistiku u odnosu na razdoblje provedeno u KranjčevićevojRIJEKA Nogometaši Rijeke sutra (15 sati) u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive otvaraju proljetni dio sezone nadajući se da će nastaviti uspješnu tradiciju međusobnih susreta. Brojke sve govore, Riječani su u dosadašnjih 40 utakmica protiv »lokosa« upisali 25 pobjeda, šest remija i devet poraza, uz gol-razliku 62:29! Tradicija je na strani »bijelih« uzmu li se i u obzir samo međusobni dvoboji u Kranjčevićevoj: 21 utakmica, 11 pobjeda, dva remija i osam poraza, uz gol-razliku 27:18. Riječani su pogotovo bili uspješni u Kup utakmicama u kojima su (sve u četvrtfinalu) upisali pet pobjeda iz isto toliko dvoboja, uz gol-razliku 14:3!

Rijeka u susretima s Lokomotivom pamti i neke najuvjerljivije prvenstvene pobjede, »lokosi« su dvaput teško stradali na Kantridi (6:0), uz show braće Sharbini u prvom kolu sezone 2009./10., kada su obojica postigla hat-trick, odnosno u 15. kolu sezone 2014./15. uz show Andreja Kramarića i čak pet njegovih pogodaka. Zanimljivo je da je toj utakmici kao izravni sudionik svjedočio i tadašnji i sadašnji prvotimac Rijeke, Ivan Tomečak, da je na vratima poražene momčadi bio donedavno prvi vratar »bijelih« Simon Sluga i sadašnji prvotimac Domagoj Pavičić. Najuvjerljivija pobjeda Riječana u Kranjčevićevoj datira iz sezone 2013./14. kada su »bijeli« u 35. kolu slavili 5:1 uz hat-trick Ivana Krstanovića i Andreja Prskala među vratnicama riječke momčadi, a protiv vrlo jake momčadi Lokomotive u kojoj su, između ostalih, sadašnji golgeter Mallorce Ante Budimir i prvotimac Juventusa Marko Pjaca.


Uoči sutrašnje utakmice starih znanaca isprepliću se i priče igrača koji su u svojoj karijeri branili boje obaju klubova. U aktualnom kadru riječke momčadi čak su sedmorica igrača u karijeri igrali za Rijeku i Lokomotivu, redom Franko Andrijašević, Jakov Puljić, Luka Capan, Tibor Halilović, Domagoj Pavičić, Matko Babić i Petar Mamić, na kojega klub više ne računa, ali još uvijek je službeno igrač Rijeke. Pavičić je pritom igrač s najviše nastupa tijekom međusobnih okršaja Lokomotive i Rijeke u ulici pjesnika, veznjak Rijeke upisao je devet nastupa u tim utakmicama, kao i Denis Kolinger, Andrej Prskalo, Marko Vešović i Leonard Zuta. Kad je pak u pitanju ukupan broj nastupa u međusobnim dvobojima Rijeke i Lokomotive, na čelu kolone je »lokos« Karlo Bručić sa 17 odigranih utakmica, a po dva manje (15) imaju Luka Capan, Leonard Zuta, Denis Kolinger, Filip Bradarić i Ivan Močinić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU