Bezuvjetna podrška

Navijači Rijeke i kamperima do Stockholma, Šveđani ih nisu baš prijateljski dočekali

Edi Prodan

Onog tko u dva smjera kamperom putuje 4,5 tisuća kilometra uistinu nosi čista esencija ljubavi. Sretno Rijeka, biti voljen na ovakav način istinska je privilegija



Ker ljubezen ne pozna meja – kao što popularni grafit ispisan u Jelšanama, neposredno uz hrvatsko-slovensku granicu koju će za nekoliko mjeseci Schengen otpuhati, uvijek ističe, večeras će u Stockholmu igrače Rijeke bodriti stotinjak navijača, dominantno pripadnika Armade.


U ovom slučaju ljubav uistinu ne poznaje granice jer da bi se stiglo do glavnog grada Švedske iz Rijeke je potrebno prevaliti 2,2 tisuće kilometara. U svladavanje te goleme udaljenosti cestom se uz pomoć kampera upustila jedna Armadina ekipa.


Ostali su uglavnom koristili zračne luke, a njih je u ovom slučaju bilo nekoliko, od dvije Hrvatske, sve do popularnih talijanskih, pa tako i do 450 kilometara udaljenog Bergama odakle se letjelo s presjedanjem u Poljskoj.





Skupo, naporno, daleko, negativni rezultat rekla bi defetistička većina koja uvijek traži razlog opravdanja svog nečinjenja. I ostala bi doma. Ali prava ljubav – ne poznaje granice. Ni fizičke ni materijalne ni rezultatske. Prava ljubav prepoznaje samo ljubav. A tada niti je što daleko niti je skupo i ono što je najvažnije – ljubav ne prepoznaje nemoguće.


I baš zato, baš zbog te navijačke zanesenosti Rijeka će na Tele2 Areni, stadionu kapaciteta 30 tisuća gledatelja, imati itekakvu podršku.


Onog tko u dva smjera kamperom putuje 4,5 tisuća kilometra uistinu nosi čista esencija ljubavi. Sretno Rijeka, biti voljen na ovakav način istinska je privilegija.



Navijači Rijeke inače nisu ni najmanje prijateljski dočekani u Stocholmu. Istina, to je na neki način bilo za očekivati, vidljivo je bilo i po ponašanju navijača Djurgardena u Rijeci gdje su imali poprilično agresivni gard.