Posao s Dinamom na čekanju

Nakon Karačića i Đurasek odbio ponudu Rijeke, najveći problem su financije

Mateo Sučić

Neven Đurasek/Foto PIXSELL

Neven Đurasek/Foto PIXSELL

Financije se nameću kao važna stavka u ovoj priči jer, primjerice, Karačić je s Dinamom imao ugovor koji je bitno veći od primanja bilo kojeg od igrača Rijeke

RIJEKA Fran Karačić i Neven Đurasek odbili su ponude Rijeke i okrenuli se svojim opcijama što je, za sada stopiralo cijelu priču koja se zakotrljala željom Dinama da u svoje redove dovede Daniela Štefulja.


Karačić je još jučer dobio ponudu talijanskog drugoligaša Brescije i ostvario želju za odlaskom u inozemstvo, a Đurasek nakon dužeg razmišljanja zaključio da za njega ima mjesta u Dinamu pa da će se, makar i kroz neku novu posudbu, boriti za dres “modrih”.


Rijeka, s druge strane, nije željela inzistirati na igračima koji se poput Kulenovića ili Menala nisu odmah vidjeli u toj priči, a očito ni samim igračima nije bilo u interesu podnijeti financijsku žrtvu uz uvjet da će doći u sredinu koja im omogućava igrački rast kao glavnu pretpostavku nekog daljnjeg transfera u inozemstvo.


Zapravo, financije se nameću kao važna stavka u ovoj priči jer, primjerice, Karačić je s Dinamom imao ugovor koji je bitno veći od primanja bilo kojeg od igrača Rijeke.


Cijeli posao je sada na čekanju budući da je Rijeka željela baš Karačića i Đuraseka, ostaje za vidjeti mogu li se neki drugi igrači (osim Jurišića) uključiti u tu priču. Dinamo ima veliki broj igrača pod ugovorom i na posudbama pa treba vidjeti hoće li se u cijelu priču uključiti još neko ime koje bi na ljeto moglo na Rujevicu (Ćuže, Đira…) ili će ovaj posao otići u slijepu ulicu iako se prije nekoliko dana činio kao gotova stvar.