Analiza

Najveći Tomićev problem na Drosini bio je pristup igrača utakmici, u nastavku je momčad pokrenuo daroviti veznjak

Denis Frančišković

Adrian Liber/Foto D. MEMEDOVIĆ

Adrian Liber/Foto D. MEMEDOVIĆ

Rijeka je u prvome dijelu imala posjed lopte od čak 71 posto! Ali nije znala što s njom. Jedini pravi udarac prema golu uputio je tek Menalo



RIJEKA Analizirali smo poraz Rijeke u Puli i ispadanje od Istre 1961. Bijeli su na Drosini pokazali malo toga dobroga, posebno u prvom poluvremenu, osim toga rezultatski su podbacili, doživjeli bolan posrtaj kojim su još jednom ovoga proljeća razočarali svoje navijače. Izdvojili smo neke detalje s polufinala:


Što nije bilo dobro


UŽA OBRANA


Uža obrana »plivala« je tijekom cijelog prvoga poluvremena, a na dušu joj idu sva tri primljena pogotka. Posebno drugi i treći u kojima je lakoćom izigrana u dva poteza.




PRISTUP UTAKMICI


Pristup Bijelih važnoj utakmici bio je dijametralno suprotan od Puljana. Domaćini su igrali posebno srčano i motivirano, za što su u velikoj mjeri, uz lijepe akcije, i nagrađeni.


BEZIDEJNOST


Rijeka je u prvome dijelu imala posjed lopte od čak 71 posto! Ali nije znala što s njom. Jedini pravi udarac prema golu uputio je tek Menalo.


Što je bilo dobro


NEVISTIĆ I DRMIĆ


Vratar Nevistić na otvaranju utakmice obranio je u seriji dva teška udarca, kod golova je praktički bio nemoćan. Drmić je lopte dobivao na kapaljku, sam se izborio za poziciju i gol s kojim je momčad »prodisala«.


LIBER


Mladi, plemeniti veznjak Bijelih u nastavku je povezao linije i unio dosta živosti u igru. Dosta je trčao i borio se, podijelio nekoliko dobrih lopti i pokazao da ima dobar pregled igre.


DRUGO POLUVRIJEME


Rijeka je u drugome poluvremenu prezentirala sasvim drugačiju sliku. Nametnula se kvalitetom i gardom bolje momčadi, onime što je trebala učiniti od samoga početka.