Administrativna utakmica

Na Rujevici vode utrku s vremenom, imaju samo jedan dan za registraciju jednog igrača za Dinamo

Mateo Sučić

Adrian Liber/Foto Arhiva NL

Adrian Liber/Foto Arhiva NL

Ovoga ponedjeljka počinje prijelazni rok što znači da se svi novopridošli igrači moraju registrirati do 15 sati kako bi mogli nastupiti u utorak



RIJEKA Zimski prijelazni rok u HNL-u počinje sutra što ne bi bila nikakva tema da se sezona nastavlja već dan kasnije zaostalim utakmicama. A to komplicira priču klubovima koji su ove zime dovodili igrače, a koji će odmah »u vatru«. U slučaju Rijeke pod posebnim je povećalom Adrian Liber, koji se vraća s posudbe u Orijentu 1919, tu formalno pravno neće biti nikakvih problema zbog dobrih odnosa Rujevice i Krimeje, pitanje je samo hoće li sve uključene strane biti dovoljno ažurne da se sutra do 15 sati HNS-u preda sva potrebna dokumentacija za registraciju igrača.


Naime, prema HNS-ovom »Pravilniku o statusu igrača i registracijama«, komisija je obvezna isti dan kada je zaprimljena dokumentacija, ako je zaprimljena do 15 sati, donijeti odluku kojom se registracija potvrđuje, odbija ili se vraća nadležnom tijelu da u roku od tri dana otkloni nedostatke. Shodno tome, ako Liberova registracija bude potvrđena, a nema razloga da ne bude, bit će u konkurenciji za utakmicu protiv Dinama.