Rijeka vs. Osijek

Na Rujevici su se okrenuli velikom ispitu protiv Osijeka: “Kući igramo na pobjedu, u derbi idemo s tim gardom”

Portal Novi list

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Mi ćemo biti spremni, imamo mladu momčad puno energije i elana uz dobru atmosferu koju sobom nose europska natjecanja - napomenuo je trener Simon RožmanRIJEKA Trener “bijelih” Simon Rožman ovako gleda na protekli ogled protiv Napolija u kontekstu nedjeljnog velikog derbija na Rujevici protiv sve boljeg Osijeka:


– Moramo biti zadovoljni s pokazanim u Napulju, to je bio naš maksimum u datom trenutku s igračima koje smo imali na raspolaganju – započeo je Rožman za klupsku TV. – Čestitam im na borbi, na dobroj organizaciji i disciplini. Žao mi je nekih prilika koje su se ukazale, imali smo dosta udaraca po golu i dvije čiste situacije koje da smo riješili utakmica bi sigurno bila neizvjesnija. To je iza nas, a pred nama je prava utakmica, pravi derbi…


Osijek je u sjajnoj formi, kako se postaviti?
– Kući igramo na pobjedu, u derbi idemo s tim gardom. Moramo ponavljati one stvari koje su dobre u igri, ispraviti neke sitnice koje nam se pojavljuju u nekim segmentima igre. Mi ćemo biti spremni, imamo mladu momčad puno energije i elana uz dobru atmosferu koju sobom nose europska natjecanja. Jedva čekamo utakmicu, vidjet ćemo koji će igrati biti na raspolaganju. Nema tu što nego dobra volja, energija i dati sve od sebe na terenu pa će sve biti u najboljem redu,


Krenuli ste igrati u ritmu četvrtak – nedjelja – četvrtak, čeka vas puno zanimljivih utakmica, koliko će taj ritam ostaviti traga na umoru igrača budući da su svi suparnici koji dolaze na visokoj razini?


–  Ne želimo razmišljati u smjeru umora već energije i naših vlastitih očekivanja da smo na svakoj utakmici na najvišoj razini da pokažemo u datom trenutku sve svoje kvalitete. Umor će sigurno doći, ali ćemo ga ostaviti za zadnju utakmicu. Pred nama je izazovna serija utakmica protiv jakih suparnika u kojoj moramo pokazati svoj stav i svoju želju, te svoj model igre kako se želimo postaviti. Veliki izazov za nas i za igrača je da pokažemo svoju maksimum – rekao je Rožman.