Ri-mercato

Na Rujevici se nadaju da će od prodaje Lončara, Nevistića i Halilovića zaraditi 50 milijuna kuna ove zime

Mateo Sučić

Ivan Nevistić na izlaznim je vratima Rujevice/Foto Arhiva NL

Ivan Nevistić na izlaznim je vratima Rujevice/Foto Arhiva NL

Naravno, nije isključeno ni da za još poneko ime sleti ponuda »koja se ne odbija«, prije svih za Smolčića, Štefulja ili Velkovskog



RIJEKA Transferom Momčila Raspopovića u rumunjsku Astru, koji je prema najavama službenu potvrdu dobio uoči Božića (potpisao je ugovor na dvije i pol godine), na Rujevici je otvoren zimski prijelazni rok koji bi do kraja turbulentne 2020. godine pod rubriku odlasci mogao staviti još poneko ime. Tibora Halilovića prije svih, Rijeka je za njegovim uslugama već raspolagala s dvije službene ponude (jedna je kao i ljetos od Heerenveena), navodno je jučer stigla i treća (ponovo iz Nizozemske), pa je sve na tragu da će i ta priča uskoro biti realizirana budući da ozbiljni razgovori traju već nekoliko dana.


Rijeka bi od njegovog transfera trebala uprihoditi između 1 i 1,5 milijuna eura, odnosno iznos koji je bio na tragu ponuda koje su »bijeli« za njegove usluge dobivali prošlog i pretprošlog ljeta. Za očekivati je da s njegovim odlaskom neće završiti riječki prijelazni rok, odličan dojam u grupnoj fazi Europske lige gurnula je još neka imena na popise inozemnih interesenata, prije svih Stjepana Lončara i Ivana Nevistića.


Iskorak


Vrijedni veznjak pokazao je kvalitetu za igranje nogometa na visokoj europskoj razini, fizički je najpotentniji igrač Rijeke budući da diktira ritam igre »bijelih«, uz to je dobar tehnički i taktički i zapravo bi bilo pravo čudo kada bi prošao ispod radara klubova koji mogu platiti najviše četiri milijuna eura, koliko se na Rujevici nadaju da bi mogli uprihoditi na račun njegove odštete.




I Ivan Nevistić je sa svoje 22 godine pokazao da kvalitetom pripada visokoj razini europskog nogometa, u kratkom razdoblju je uspio napraviti taj iskorak od zahtjeva koji se traže u Varaždinu do onih koje traži Rijeka i u europskim utakmicama itekako skrenuti pažnju na svoje mogućnosti. U njegovom slučaju, a sve zbog posljedice krize koju je na nogometnom tržištu uzrokovao koronavirus, eventualni transfer bi se trebao kretati oko dva milijuna eura, što će, kao i u slučaju Ivora Pandura, podebljati rezultati, nastupi i neki budući transfer.


Naravno, nije isključeno ni da za još poneko ime sleti ponuda »koja se ne odbija«, prije svih za Smolčića, Štefulja ili Velkovskog, koji su se ove jeseni prikazali u dobrom svjetlu, ali Halilović, Lončar i Nevistić ipak su primarna tema upita koji svakodnevno dolaze na Rujevicu i igrači koji bi ove zime na Rujevicu mogli donijeti pedesetak milijuna kuna na račun odšteta.


Krilo


Po već ustaljenom običaju, odlaske će pratiti i dolasci, na Rujevici su itekako željni ostvarenja rezultatskih ciljeva, samim time imaju obavezu omogućiti Simonu Rožmanu kadar s kojim će to moći i realizirati. Zapravo, u tom poslovnom procesu Riječana nije se ništa promijenilo već nekoliko sezona, ponovo se traže mladi i potentni igrači koji odmah mogu zaoštriti konkurenciju u momčadi i koji će kroz igre u Rijeci podići svoju vrijednost i ostvariti transfer. Baš kao što je to s Halilovićem i Lončarom bio slučaj.


Osim popunjavanja pozicija s kojih će netko otići, na Rujevici bi rado doveli jednog krilnog igrača kako bi se zaoštrila konkurencija Muriću i Menalu, koji primarno igraju na tim pozicijama, a koji neće biti dovoljni za naporan ritam koji »bijele« očekuje u proljetnom dijelu sezone.