Derbi

Na Rujevici se igra jubilarni 170. službeni susret Rijeke i Dinama, Tomić traži prvu pobjedu

Portal Novi list

Ovako je završio posljednji derbi u Maksimiru/Foto PIXSELL

Ovako je završio posljednji derbi u Maksimiru/Foto PIXSELL

Kada se pak uzmu u obzir samo ligaške utakmice onda je ovo 147. prvenstveni sudar. Modri su uknjižili 75 pobjeda, a Rijeka 35 pobjeda



RIJEKA Danas na Rujevici igra – derbi. Prvoplasirana Rijeka dočekuje drugoplasirani Dinamo s bodom i utakmicom više. Stvar je dakle jasna, “Bijeli” pobjedom mogu učvrstiti svoju lidersku poziciju i dodatno “nabildati” samopouzdanje uoči nastavka prvenstva, poraz bi vjerojatno imao drugačiji efekt, ali ne bi značio ništa tragično. Uostalom, prvenstvo je dugo, nosit će sobom puno uspona i padova. Puno važnije je vidjeti u kakvom je stanju momčad izašla iz reprezentativne stanke, odnosno koliko je trener Goran Tomić uspio popraviti neke stvari u igri svoje ekipe. Posebno se to odnosi na igru u fazi obrane. Rijeka prima previše golova što se nije osjetilo na rezultatima jer napad radi – “prekovremeno”. Dok je tako nema straha, no bit će utakmica koje će se morati dobiti s jednim ili dva postignuta pogotka. Možda je baš ova protiv Dinama takva. Boksanje otvorenim gardom uvijek sobom nosi veliki rizik od brzog i bolnog nokauta.


Aktualni trener Riječana Goran Tomić ima s Dinamom i takvih iskustava. Prošle sezone Rijeka je na Rujevici izgubila čak 5:1, nakon toga odigrala vrlo dobru utakmicu u Maksimiru gdje je propustila uzeti sva tri boda. Završilo je 3:3. Tomić dakle danas traži svoju prvu pobjedu nad Dinamo na klupi Rijeke.


Povijest međusobnih ogleda sugerira da je riječ o jubilarnom 170. službenom susretu Bijelih i Modrih u svim natjecanjima od prosinca 1946. godine kada je Dinamo na Campo Celliniju ili Omladinskom igralištu svladao Rijekinu preteču Kvarner 3:1.




U tih 170. međusobnih susreta (110. u Hrvatskoj), Dinamo je ostvario 87, a Rijeka 44 pobjede. Kada se pak uzmu u obzir samo ligaške utakmice onda je ovo 147. prvenstveni sudar. Modri su uknjižili 75 pobjeda, a Rijeka 35 pobjeda.



Standings provided by SofaScore LiveScore