Ivor Pandur

Na pripremama smo dobro djelovali i bili kompaktni. Ne znam zašto sada nismo…

Denis Frančišković

Ivor Pandur/Foto Arhiva NL

Ivor Pandur/Foto Arhiva NL

RIJEKA Nakon posrtaja od Lokomotive u Kranjčevićevoj (1:2) pred nogometašima Rijeke sutra je još veće iskušenje, jedna četvrtfinalna utakmica s Dinamom u Kupu pred svojom publikom. Prigoda za iskupljenje, ali i puno toga. Ulog je popriličan, pobjeda otvara vrata prema još jednom Rabuzinovom suncu. No, zadatak je itekako zahtjevan. S druge strane protivnik koji je prošle godine dojmljivo prezentirao da je miljama ispred ostatka HNL-a. Ipak, Rujevica je uvijek bila teška prepreka za »modre« izuzme li se jesenji dio prvenstva i visoki poraz (0:5) od tada zahuktalog sastava Nenada Bjelice.»Bijeli« su iznova izranjavani ozljedama i pravo je pitanje tko će sutra biti spreman. Ivor Pandur, dojam je, prvo je rješenje za »jedinicu«. U Kranjčevićevoj je branio drugi put za Rijeku nakon Varaždina i po ocjenama mnogih bio najbolji Rijekin pojedinac. Spasio je »bijele« u nekoliko situacija od težeg poraza…

– Nismo odradili što smo željeli, Lokomotiva se odlično postavila i iskoristila naše greške. Bili su bolji za taj jedan gol, zaslužili su pobjedu – kaže Ivor koji će krajem sljedećeg mjeseca napuniti 20 godina. – Na pripremama smo dosta dobro djelovali i bili kompaktni. Ne znam zašto sada nismo, ali vjerujem da će s vremenom biti sve bolje.


Prskalo je nakon odlaska Sluge opet prigrabio »jedinicu«. A većina vratara je osuđena na čekanje.


– Prskalo je stvarno odradio dobru polusezonu i s te strane nije ga lako zamijeniti. No, siguran sam u sebe, nije bilo neke pretjerane nervoze i pritiska. Vidio sam i osjetio da dečki i trener imaju povjerenja u mene. A onda mi je bilo odmah lakše.




Pandur, Prskalo i Nwolokor sada rade pod paskom znanog vratarskog imena, Šibenčanina Gojka Mrčele.


– Mrčela je jedan stvarno odličan trener i još bolja osoba. Svakodnevno razgovaramo i brusimo detalje. Stao je iza mene i zahvalan sam mu za sve što čini da budem bolji. Ali i mi svi ostali vratari. Seniorski nogomet? To je poput posla kojeg želiš što bolje napraviti. Tako sam to posložio u glavi i već se priviknuo kroz treninge na igru sa seniorima.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU