Dinamo vs. Rijeka

Može li Goran Tomić u Maksimiru ponoviti ono što mu je uspjelo prije tri godine s Lokomotivom?

Portal Novi list

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Lokomotiva je 10. ožujka 2018. na krilima dvojca Majer - Kastrati svladala Dinamo pred njegovim navijačima 4:1



RIJEKA Nogometaši Dinama i Rijeke danas će u Maksimiru odigrati 167. međusobnu službenu utakmicu. “Modri” su ostvarili ukupno 85 pobjeda, “bijeli” gotovo dvostruko manje – 44. Ta statistika gledana iz riječkog kuta izgleda još poraznije ako se uzmu u obzir samo utakmice  u Zagrebu, njih 83 u Maksimiru, odnosno jedan u Kutarškoj. Domaćin je slavio u 84, a gosti s Kvarnera devet puta. Od tih devet gostujućih pobjeda osam je ostvareno u Prvoj HNL, odnosno Kupu Hrvatske. Bijele su do tih rijetkih uspjeha vodili Ivan Katalinić, Dragan Skočić, dvaput Nenad Gračan i Matjaž Kek, a posljednju pobjedu potpisuje sada već bivši trener Simon Rožman. Rijeka je pod njegovim vodstvom krajem siječnja prvi put slavila u Maksimiru s dva gola razlike.


Goran Tomić će, nakon što je više nego uspješno započeo svoju riječku epizodu pobjedom u četvrtfinalu Kupa u Osijeku, imati baš u Maksimiru svoje “vatreno krštenje” na klupi Rijeke kada su u pitanju prvenstvene utakmice. Novi trener “bijelih” se kao većina HNL trenera nauživao “batina” u dvorištu najmoćnije HNL ekipe (deset puta je poražen vodeći Lokomotivu, Istru i Šibenik), no pamti i “bolje dane”. Jednom je uzeo bod Istrom, a jednom na klupi Lokomotive slavio sa čak 4:1! Bilo je to 10. ožujka 2018. godine. Dvojac Kastrati – Majer je razbio modre…


Rijeka nikada u svojoj povijesti nije dvaput zaredom slavila u Maksimiru, a dugo već nije putovala na noge Dinamu s pete pozicije na ljestvici i čak 19 bodova zaostatka. Izazov i motiv više za probuđene igrače i novoga trenera.