Povratak na Kantridu

MLADEN MLADENOVIĆ: Ja sam za to da se Rijeka vrati na Kantridu, Rujevica nema taj ambijent

Denis Frančišković

Kantrida će večeras od 19 sati biti jako dobro popunjena/Foto Arhiva NL

Kantrida će večeras od 19 sati biti jako dobro popunjena/Foto Arhiva NL

Lijepo je sve to što je napravljeno u smislu kampa, no Kantrida ima nešto što nema niti jedan stadion na svijetu. Svi mi, od navijača, političara, kluba... trebali bismo napraviti velik napor da se Rijeka vrati na Kantridu. Svi se u tome trebamo ujediniti jer to je kultni stadion - znakovito zaključuje Mladenović.



RIJEKA Nogomet se danas vraća na kultnu Kantridu. I to u svojoj punini. Na inicijativu Kluba navijača Armada i uz organizacijsku podršku agencije Inspiro Lab održava se drugo izdanje hvalevrijedne priredbe Povratak na Kantridu. Nakon što su lani ugostili Maribor, HNK Rijeka i Armada danas će biti domaćini trofejnom HŠK-u Zrinjski, šesterostrukom osvajaču naslova prvaka BiH. Naravno, sve više u revijalnom nego natjecateljskom tonu, premda sudeći po pripremama momčadi Simona Rožmana i Harija Vukasa treba očekivati ozbiljnu utakmicu u kojoj obje momčadi imaju što pokazati, a i iskoristiti je kao dio priprema za nadolazeće obveze.


Riječani su posljednja tri dana iskoristili za boravak u Umagu, momčad Zrinjskog došla je na Kvarner tri dana ranije i trenirala u Lovranu. Toliko o ozbiljnom pristupu utakmici. Popunjenim tribinama i jedni i drugi žele se prezentirati u što kvalitetnijem izdanju. I prije svega biti dio novog praznika pod stijenama Kantride.


– Dobro je da smo ovih dana svi zajedno, jer dosad smo uglavnom radili po grupama. Radit ćemo na snazi i izdržljivosti, ali jako puno i na taktici, da poboljšamo one stvari koje nisu bile dobre – kaže Simon Rožman, trener Rijeke. – Ove trenutke koristim i da popričam sa svakim igračem, da se upoznamo što bolje. Super sam zadovoljan igračima i načinom na koji primaju nove informacije. Vidim kod njih jednu veliku želju da sve to što bolje prezentiraju na terenu. Nismo tu da nešto izmišljamo, nego da budemo bolji, da popravimo one stvari koje neki drugi rade bolje od nas.


Poštovati povijest




Kao i igrače, i novog trenera »bijelih« raduje što će biti dio spektakla pod reflektorima Kantride.


– Slažem se da je Kantrida jedno posebno mjesto i treba poštovati povijest. Vjerujem da će atmosfera biti dobra, a da ćemo mi kroz utakmicu ujedno pripremati neke stvari za ono što nas čeka u prvenstvu – kaže Rožman.


Uvertira u središnju priredbu večeri bit će susret veterana Rijeke i Zrinjskog na pomoćnom igralištu od 17 sati. Armada kup je odgođen zbog tehničkih problema i velikog broja prijavljenih momčadi, što bi zasigurno zadiralo u satnicu veteranskog ogleda, no svi navijači koji vole pokazati svoje umijeće i na travnjaku ne trebaju brinuti. Do kraja godine Kup se mora odigrati. Pehari su već kupljeni…


– Jedino nam je žao što ne igramo na glavnom igralištu, a emocije su naravno kod svih velike. Osobno tamo sam proveo od pionirskih do seniorskih dana. Posljednju utakmicu odigrao sam 1997. godine – kaže Mladen Mladenović koji će predvoditi Rijekine veterane. – Više manje bit ćemo kompletni, u standardnom sastavu koji čine Šarić, Milinović, Ban, Radman, Dobrić, Čaval, Sharbini, Božičić, Gibičar, Brajković, Grubišić, Miletić, Flego, Rački… Aktivni smo od 2000. godine i igramo između 50 i 60 utakmica godišnje, prijateljskih, revijalnih i najviše humanitarnih. Mislim da smo po tom pitanju najaktivniji u Hrvatskoj. Uspijevamo zahvaljući potpori kluba, posebno od kada je na čelo njega došao Damir Mišković. Sve se to može dignuti na još višu razinu. U stvari željeli bismo pokrenuti ligu veterana na razini Hrvatske.


Stari prijatelji


Zrinjski je stari znanac i sportski prijatelj Rijeke. Ovo će biti treći međusobni susret.


– Sa Zrinjskim smo igrali već u dva navrata, prvi put kad su bili prvaci BiH, drugi kad se otvarala tamošnja dvorana. Ta suradnja je jako dobra, eto nisu zvali ni Hajduk, niti Dinamo, već nas, a sada je obrnuto, oni nama dolaze u goste. Nama je drago jer predstavljamo klub i grad i ponašamo se kao ozbiljna momčad – dodaje Mladenović.


Najnoviju inicijativu i organizaciju »bombarder s Kvarnera« smatra punim pogotkom.


– Povratak na Kantridu je izvanredna stvar. Ja sam za to da se Rijeka stvarno vrati na Kantridu, jer Rujevica nema taj ambijent. Lijepo je sve to što je napravljeno u smislu kampa, no Kantrida ima nešto što nema niti jedan stadion na svijetu. Svi mi, od navijača, političara, kluba… trebali bismo napraviti velik napor da se Rijeka vrati na Kantridu. Svi se u tome trebamo ujediniti jer to je kultni stadion – znakovito zaključuje Mladenović.


I vremenska prognoza je jako dobra. I zato, kako poručuju organizatori, danas svi pod stijene, Kantrida vas zove.