Veliki zaokret

Mišković se odlučio za riječku priču, ali i za najjeftinija rješenja. Vrijeme će pokazati hoće li to ispasti dobro

Denis Frančišković

DOMAĆE JE DOMAĆE - Damir Mišković/Foto Arihva NL

DOMAĆE JE DOMAĆE - Damir Mišković/Foto Arihva NL

Generalno, Rijeka se dovela u cajtnot i pred zid, a manevarski prostor bio je toliko sužen da je donesena jedina logična odluka. I najjeftinija. Koja u konačnici može ispasti dobra što će, naravno, pokazati vrijeme.



RIJEKA Damir Mišković još je u nedjelju dao definitivan blagoslov na izbor novog trenera i stručnog stožera, a već u ponedjeljak na Rujevici se pojavio i Radomir Đalović, najveće iznenađenje u stručnom mozaiku Bijelih. Prvi čovjek kluba priznao je da je bilo neozbiljno od kluba što je u javnost izašlo ime prvoga kandidata Devisa Mangije, ali i da se puno ranije počela graditi »riječka priča«.


No, generalno, Rijeka se dovela u cajtnot i pred zid, a manevarski prostor bio je toliko sužen da je donesena jedina logična odluka. I najjeftinija. Koja u konačnici može ispasti dobra što će, naravno, pokazati vrijeme.


Uz blagoslov struke, Mišković je najveću odgovornost prebacio na Dragana Tadića i zatražio podršku. Kluba, navijača, medija…




– Mi smo imali trenere i klub nije ušao u pripreme bez trenera. Svi osim Đalovića, koji je posljednji stigao, od prvog su dana s momčadi. Panike nije bilo, a opet mogu shvatiti javnost. Uprava Rijeke sa sportskim segementom jako ozbiljno radi, a ne neozbiljno, kako netko želi prikazati – ustvrdio je Damir Mišković, s dodatkom da se prema nekima Rijeka stalno raspada, drugi je uzdižu, a stvarnost je sasvim drukčija.


Ipak, nije tajna da se posljednjih sezona ulaže manje. Mišković u svemu tome ne vidi stagnaciju, tvrdi da Rijeka ulaže dovoljno i koliko može, dodaje da puno ovisi o konkurenciji i da je, izuzev Dinama, u drugim klubovima sve dosta prenapuhano. Uložiti desetak milijuna eura više pa završiti jedno mjesto bolje plasiran, po njemu nije nešto za pohvalu, odnosno ekonomski isplativo i ono što Rijeka želi.


Čelni čovjek Rijeke najavljuje i brojna pojačanja, momčad će po njemu imati tri vrhunska stopera, očekuje se dolazak jednoga do dva pojačanja u vezi, dvojice krilnih igrača i jednog napadača. Ima i upita za neke igrače, tako da ne bi trebalo čuditi i ako netko od aktualne garniture napusti Rujevicu.


Rijeka će opet morati zatvoriti budžet od oko 12 milijuna eura, a od sponzora iz PGŽ-a dobiva samo milijun i pol kuna. Predsjednik je pozvao sve koji mogu dovesti sponzore neka to učine uz nagradu od 10 do 15 posto. Iznio je i podatak da svi županijski klubovi nemaju zajednički proračun od dva milijuna eura, a da Rijeka sve ove godine poput dobre firme jednostavno radi, proizvodi i prodaje.


– Ciljevi su isti, da opet izborimo Europu, da u Kupu odemo što dalje i, ako se ukaže prigoda, da napademo i naslov. Mogli smo to i ove godine, malo sam razočaran po tom pitanju. Tomić i igrači napravili su fantastičan posao jesenas, a što se dogodilo na proljeće, ne znam – kaže Mišković.