Transfer pred realizacijom

Mišković “otvorio novčanik”: Rijeka kupila talentiranog francuskog napadača?

Hina

Damir Mišković/V. KARUZA

Damir Mišković/V. KARUZA

Pregovori među klubovima su zaključeni pa ostaje samo dovršiti neke sitnice između hrvatskog kluba i igrača, tvrde španjolski mediji



Francuski krilni napadač Nais Djouahra (22) na korak je do prelaska iz španjolskog prvoligaša Real Sociedada u Rijeku nakon što su dva kluba dogovorila gotovo sve detalje transfera.


“Real Sociedad će za njegov prelazak dobiti 750.000 eura, a također i postotak od njegove buduće prodaje koju bi hrvatska momčad mogla obaviti do 2025. godine”, izvijestile su u srijedu baskijske novine El Diario Vasco.


Djouahra, čija tržišna vrijednost prema specijaliziranoj stranici Transfermarkt iznosi 1,5 milijuna eura, mogao bi s Rijekom potpisati ugovor na tri godine.




“Pregovori među klubovima su zaključeni pa ostaje samo dovršiti neke sitnice između hrvatskog kluba i igrača. To ne bi trebalo spriječiti Djouahru da u idućim satima otputuje u Rijeku i ondje prođe liječnički pregled i bude službeno predstavljen”, dodao je navedeni dnevnik.


Glasnogovornik Real Sociedada, Jon Ander Munduate, izjavio je u srijedu za Hinu: “Objavljena vijest je malo preuranjena u odnosu na stvarnost jer transfer još uvijek nije zaključen da bi smo ga službeno objavili”.


Munduate je prije deset dana potvrdio da se vode pregovori između Real Sociedada i Rijeke.


Rijeka, lani četvrtoplasirana momčad hrvatskog prvenstva i finalist kupa, odgovorila je da “ne komentira navode, odnosno nagađanja vezana za transfere bilo kojeg igrača”.


“U slučaju realizacije bilo kojeg transfera, odlaznog ili dolaznog, klub će obavijestiti medije i javnost”, navela je u e-mailu poslanom Hini.


Riječki nogometaši će u četvrtak u 19 sati gostovati kod švedskog Djurgardensa te pokušati nadoknaditi poraz od 1-2 iz prve utakmice 2.pretkola Konferencijske lige odigrane prošli tjedan.


Trener Real Sociedada, Imanol Alguacil, ne računa na Djouahru u nadolazećoj sezoni, pokazali su treninzi proteklih dana. Djouahra je prošle sezone skupio 209 minuta na terenu u prvoj momčadi tog baskijskog kluba.


Real Sociedad je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u Primeri a na poziciju krilnog napadača je prije devet dana doveo Takefusu Kuba (21) iz Real Madrida a nekoliko dana prije stigli su i Brais Mendez (25) iz Celte Vigo te Mohamed-Ali Cho (18) iz francuskog Angersa.


Djouahra, koji ima i alžirsko državljanstvo, došao je 2016. godine iz podmlatka francuskog St-Etienna u B momčad Real Sociedada za koju je odigrao 68 utakmica. Za prvu momčad baskijskog kluba nastupio je 12 puta zabivši jedan gol i jednom dodavši za pogodak. Nosio je i 28 puta dres španjolskog drugoligaša Mirandesa.


Real Sociedad će u srijedu navečer na svom travnjaku odigrati prijateljsku utakmicu s Osasunom hrvatskog napadača Ante Budimira.