Nadadač Rijeke

MAXWELL ACOSTY: Ispada da u Koprivnici ne mogu promašiti, možda mi taj stadion nosi sreću

Ivana Vaupotić

Maxwell Acosty/Foto Arhiva NL

Maxwell Acosty/Foto Arhiva NL

Preciznije, 28-godišnji Ganac je u Koprivnici odigrao pet prvenstvenih utakmica u dresu Rijeke, s time da je u četiri zadnje bio strijelac. Povrh toga, svi njegovi suigrači su na istom mjestu četiri puta tresli mrežu Slaven Belupa u spomenutom razdoblju.ZAGREB Sada više nema apsolutno nikakve sumnje da je Boadu Maxwell Acosty ključna figura Rijeke kada su u pitanju prvenstvene utakmice na stadionu Ivan Kušek Apaš. Jednostavno, njegov učinak u srcu Podravine kroz zadnjih devetnaest mjeseci neosporno potvrđuje da Farmaceuti još uvijek nemaju lijek za ugriz Crne mambe s Rujevice.


– Ispada da ovdje ne mogu promašiti. Možda mi ovaj stadion nosi sreću – kaže Acosty.


Preciznije, 28-godišnji Ganac je u Koprivnici odigrao pet prvenstvenih utakmica u dresu Rijeke, s time da je u četiri zadnje bio strijelac. Povrh toga, svi njegovi suigrači su na istom mjestu četiri puta tresli mrežu Slaven Belupa u spomenutom razdoblju.
Statistika, pak, govori da je Acosty na terenu proveo 314 minuta u tih pet utakmica. U prijevodu, to znači da na gostovanjima kod Slaven Belupa u prosjeku zabija svakih 78 minuta i trideset sekundi. S koje god strane čovjek pogleda, ispada da mu koprivnički travnjak neopisivo odgovara.


Svemu tome svakako treba dodati podatak da je Acosty u dresu Rijeke postigao četrnaest golova u 62 prvenstvene utakmice. Suvišno je isticati da ih najviše, čak pet, otpada na Koprivničane. Naime, uz ova četiri na gostovanjima, jedan im je zavukao i na Rujevici.


Ovaj zadnji, u večernjim satima subote, imao je posebnu težinu jer je donio pobjedu u devedesetoj minuti utakmice u kojoj Rijeka nije briljirala. Štoviše, Slaven Belupo imao je minimalno vodstvo i fenomenalnu priliku za bijeg na dva gola razlike u 73. minuti, kada je Hrvoje Smolčić darovao loptu Ivanu Krstanoviću, koji se nalazio u kaznenom prostoru gostiju.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU