Pogled iz Slovenije

Matjaž Kek vjeruje da se protiv Lillea može ponoviti Stuttgart: “Padale su i veće ekipe na Rujevici!”

Portal Novi list

Matjaž Kek/ Foto REUTERS

Matjaž Kek/ Foto REUTERS

Čvrsto vjerujem da će Rijeka odigrati dobru, hrabru i kvalitetnu utakmicu te na kraju zasluženo doći do pozitivnog rezultata - rekao je trofejni trener Bijelih



RIJEKA Matjaž Kek gostovao je na Radio Rijeci, prisjetio se trijumfa nad Stuttgartom prije deset godina i osvrnuo na ogled protiv Lillea, koji Bijelima može donijeti plasman u skupine Konferencijske lige.


– Mislim da Rijeka mora gledati na sebe. Rijeka ima privilegij da će igrati pred samo 7500 ili 8000 ili koliko će već uspjeti ući na Rujevicu, ali tih sedam tisuća će biti glasnije nego 50 tisuća na nekom drugom stadionu. Ta energija mora biti privilegija, a ne pritisak. Jasno je koliko je Lille vrijedan. Pogledao sam malo njihovu posljednju utakmicu. Mislim da je njima teže nego Rijeci, Rijeka može samo dobiti – rekao je aktualni slovenski izbornik i bivši trofejni trener Bijelih, a prenijele HRT-ove internet stranice, pa nastavio:


– Dogodi se utakmica Rijeci kao što je bila ta u Maksimiru, ali ovo je nešto drugo, novi izazov i motiv. Svi su motivirani. To mora biti privilegija, a ne pritisak. Nogomet će se igrati i u petak, subotu i nedjelju. Neće se ništa dogoditi. Kako god bude rezultat, ljudi će još više navijati za Rijeku. Igrači su mladi, puni energije i agresivni, mislim da neće biti problema. Novi je trener s novom energijom. Jedva čekam tu utakmicu. Svi bi voljeli da Rijeka prođe, ali bit će kako bude. Zna biti teško kad se izgubi, ali uvijek dođu i pobjede.




U prvom susretu Lille je slavio s 2:1.


– Padale su i veće ekipe na Rujevici. Čvrsto vjerujem da će Rijeka odigrati dobru, hrabru i kvalitetnu utakmicu te na kraju zasluženo doći do pozitivnog rezultata. A ako neće, čekat ćemo novu takvu utakmicu koje se zamalo igraju skoro svake godine – zaključio je bivši trener Rijeke.