Bivši trener Rijeke

Matjaž Kek prognozira finale Kupa: “Bit će zanimljivo, obje ekipe znaju igrati na rezultat”

Matjaž Kek/V. KARUZA

Matjaž Kek/V. KARUZA

Obje momčadi imaju veliku želju, puno igrača koji žele trofeje. Lokomotiva je jedan svoj cilj ispunila, ali varaju se oni koji možda misle da su svoje napravili s drugim mjestom - smatra slovenski trener



RIJEKA Matjaž Kek najtrofejniji je trener u klupskoj povijesti, s bijelima je osvojio naslov prvaka, ali i dva Rabuzina, jedan superkup, više od polovice trofeja osvojenih otkako je HNL-a ima njegov potpis.


– Velika je stvar doći do finala, a finala se igraju da se dobiju. Ove sezone u HNL-u je ulog bio veliki i za drugo mjesto zbog kvalifikacija za Ligu prvaka, ali trofej je uvijek trofej. Mi, Rijeka, smo baš preko prvog osvojenog kupa ušli u pozitivnu seriju – kaže Kek koji će na pitanje o favoritu ponuditi objektivan odgovor.


– Obje momčadi imaju veliku želju, puno igrača koji žele trofeje. Lokomotiva je jedan svoj cilj ispunila, ali varaju se oni koji možda misle da su svoje napravili s drugim mjestom i da će labavo ući u finale. Rijeka bi s trofejem riješila puno toga na kraju sezone koja je imala dosta turbulencija i šteta što se igra bez gledatelja.




Taj ambijent daje takvim utakmicama neku dodatnu draž. Sezona je bila specifična, rušila tabue i postavljala neke nove vrijednosti pa se ne mogu opredijeliti tko je bliži Rabuzinu, ali dio mene je još uvijek u Rijeci pa je i normalno da ću navijati za Rijeku!


Hoće li prevagnuti Rijekino iskustvo ili glad Lokomotive?


– Negdje sam pročitao da je u riječkoj momčadi još osam, devet igrača koji su lani pobijedili Dinamo u finalu. Bilo je to iznenađenje, ali je bilo toliko dominantno i zasluženo… Na drugoj strani je ta glad Lokomotive za trofejem. Bit će interesantno jer obje momčadi znaju igrati na rezultat.


Kek je često isticao da mu je finale kupa iz Varaždina 2017. godine posebno drago zbog svega što je prethodilo toj utakmici.


– Ja sam takav da želim uzeti sve i baš zbog toga je veliko bilo moje veselje kada su me moji »modeli« iz te generacije demantirali na najljepši način.


Ipak, i prvi kup je bio sladak…


– Tamo se počelo naslućivati da Stuttgart i EL nisu slučajni. Drago mi je da se Rijeka uz sve probleme zadržala u vrhu, da se nastavlja taj kontinuitet koji se toliko puta osporava. Trofej bi za Rijeku sigurno bio vrhunac sezone, ali Šikić, Tomić i društvo rade posao za koji zaslužuju veliki respekt – poručio je Matjaž Kek.