Dobrodošlo pojačanje

Mate Maleš raskinuo ugovor sa Sarpsborgom, znači li to da se trofejni kapetan vraća na Rujevicu?

Portal Novi list

Damir Mišković, Mate Maleš i Ivan Mance nakon finala Kupa u Varaždinu i osvajanja duple krune/Foto Arhiva NL

Damir Mišković, Mate Maleš i Ivan Mance nakon finala Kupa u Varaždinu i osvajanja duple krune/Foto Arhiva NL

Igrač takvih liderskih kvaliteta bi itekako dobro došao u Rijekinoj svlačionici prepunoj mladih igrača



RIJEKA Mate Maleš je zaključio svoju norvešku avanturu. Iskusni veznjak sporazumno je raskinuo ugovor sa Sarpsborgom i ovoga ljeta u statusu slobodnog igrača može pronaći novi angažman. Maleš je u dresu Sarpsborga upisao tek jedan nastup, imao je problema s ozljedom koljena, što je uspješno sanirao i sada je u 31. godini u potrazi za novim izazovom u karijeri.


Mate Maleš je prije tri godine s Rijekom osvojio duplu krunu. Iako nije igrao standardno u šampionskoj formuli trenera Matjaža Keka predstavljao je vrlo važan sastojak. Nerijetko je ulazio u drugim poluvremenima kada je trebalo sačuvati prednost i privesti mirno utakmicu kraju. Njegovo iskustvo, odrješitost, ali nadasve pošten pristup nogometu i životu oduvijek su se posebno cijenili u svlačionici “bijelih”.


Ne treba stoga isključiti Malešov povratak ovoga ljeta, igrač takvih liderskih kvaliteta bi itekako dobro došao u Rijekinoj svlačionici prepunoj mladih igrača. Ivan Lepinjica bi se vjerojatno sasvim drugačije razvijao uz jednog klasičnog defanzivnog veznjaka bogatog iskustvom.