Novo napadačko pojačanje

Marić nakon debija: ‘Nije moglo ljepše početi. Pobjeda, gol i prvo mjesto pred punim tribinama’

Denis Frančišković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Najmlađa smo momčad u HNL-u i nadam se da ćemo što duže biti na vrhu, kaže Marić



RIJEKA – Susjedski Derbi della Učka bio je po mnogo čemu osebujan, a svakako će ga pamtiti i Mirko Marić, najnovije napadačko pojačanje Bijelih iz Monze, trećim je pogotkom na asistenciju Smolčića bacio Armadu u delirij, proslavio gol odmah podno načičkanog sjevera. Željko Sopić je itekako zadovoljan prijelaznim rokom, kao i činjenicom što je Damir Mišković uspio dogovoriti posudbu s Monzom.


– Moram biti zadovoljan, trenutno smo prvi na ljestvici i odigrali smo jednu zrelu utakmicu s obzirom na to da smo mlada momčad – kaže Marić.


– Ni u jednom trenutku nismo dovodili pobjedu u pitanje. Možemo biti zadovoljni pristupom od prve minute. Moj debi nije mogao ispasti ljepše. Prepun stadion, pobjeda i moj pogodak. Jako sam gladan golova, želim svaku utakmicu ići sto posto.




Rijeka se od lovca pretvorila u lovinu. Momčad je mlada, a pritisak bi mogao biti sve veći kako bude odmicalo prvenstvo.


– Uživamo iz tjedna u tjedan na vrhu, a drugi imaju pritisak osvojiti prvenstvo, mi ne. Najmlađa smo momčad u HNL-u i nadam se da ćemo što duže biti na vrhu. Pozorno sam pratio utakmice u Gorici i na Poljudu od kada sam došao i smatram da smo jedna ozbiljna momčad.


Marić i suigrači zajedno su gledali derbi Osijeka i Hajduka na Opus Areni.


– Derbi i čvrsta utakmica, remi je nama dobro došao, ali puno je utakmica do kraja.


Marić je vidno zaoštrio konkurenciju Ivanoviću i Obregonu koji je ovog puta započeo utakmicu.


– Klasičan sam napadač, u Osijeku sam u ovoj formaciji igrao tri godine. Ništa nije nepoznato. Želim s iskustvom što više pridonijeti momčadi i naravno, zabijati golove. Mislim da svojim iskustvom mogu pomoći razvitku mladih igrača. Mnoštvo je tu mladih igrača osim Pjace i mene, ha, ha… Mi smo zapravo u najboljim igračkim godinama, imamo spoj iskustva i mladosti. Uživajmo dok traje.


Momčad opet u nedjelju čeka ogled u Velikoj Gorici, dolazak Lokomotive pa derbi s Dinamom u Maksimiru. Sve se vrti oko momčadi iz metropole…


– Kvalitetnija smo momčad, ali to se naravno mora pokazati na terenu. Gubili smo u Gorici 2:0 i nije se bilo lako vraćati, tako da pristup mora biti pravi od prve minute. Sad će protiv nas svi još više gristi. Potrebna nam je maksimalna koncentracija i da sve te neke rubne situacije usmjeravamo u našu korist.


Puno je još utakmica, a mi smo se doveli u situaciju da se sada uvijek očekuje pobjeda. Još je sad malo i teže, ali smatram da se vrhunski igrači moraju znati nositi i s tom vrstom pritiska. Tu smo gdje jesmo, mladi sazrijevaju i u ovakvim utakmicama i sve je na visokoj razini u klubu – zaključuje Marić.