Analiza

Maksimirski bod donio je dodatno samopouzdanje za bijele, ali podbacili su oni koji su da sada bili najjači aduti

Denis Frančišković

Adrian Liber i Dino Perić/Foto Arhiva NL

Adrian Liber i Dino Perić/Foto Arhiva NL

Uža obrana nije bila toliko uvjerljiva kao u prethodnim susretima, a Rijekin čuvar mreže nije imao svoj dan



RIJEKA Analizirali smo maksimirski remi nogometaša Rijeke, podvukli neke dobre, ali i malo manje dobre stvari u igri bijelih.


Plusevi


ABASS I DRMIĆ


Abass i Drmić majstorskim su golovima obilježili derbi. I dok se za Drmića zna kako je prekaljeni znalac i majstor šesnaesterca koji diže formu, Abass je ugodno iznenađenje s kvalitetom i pravovremenošću, ali i s preciznošću udaraca. Usto je puno trčao i radio presing.




POVRATAK IZ MINUSA


Bijeli su rano zapali u minus i po prvih dvadesetak minuta činilo se da će Rijeka loše proći. No momčad se digla u pravim trenucima, dvaput izjednačila, a do odmora minus pretvorila i u veliki plus. Posebno je to važno za momčad koja je još uvijek u stvaranju.


SAMOPOUZDANJE


Četiri startne pobjede i remi protiv jakog Dinama sigurno su napunili Bijele dodatnim samopouzdanjem prije važnih europskih okršaja. Bijele sljedećih deset dana čekaju dva važna ogleda s puno ozbiljnijim protivnikom od Maltežana, prolazom se otvaraju i vrata grupne faze.


 
Minusi


VRATAR LABROVIĆ


Rijekin čuvar mreže nije imao svoj dan kao protiv Gorice kada je bio junak Rijekine pobjede. Loše je reagirao kod dvaju golova i bio pomalo statičan u svom petercu u kojem mora biti gospodar. No zaslužuje i pohvalu za briljatnu obranu Oršićeva udarca u završnici čime je sačuvao remi.


UŽA OBRANA


Uža obrana nije bila toliko uvjerljiva kao u prethodnim susretima. Brojne lopte slabo su se iznosile i bile »očišćene«, previše se dozvolilo napadačima Modrih da borave u »zagrljaju« Labrovića i izlažu ga konstantnim opasnostima.


PRAZNINE NA BOKOVIMA


Iako su Tomečak i Vukčević solidno odigrali, bilo je vidljivo da Modri u svakom drugom napadu imaju višak i puno prostora na bokovima. Toliko da su mogli upućivati brojne ubačaje u srce šesnaesterca i kreirati napadačke akcije s obiju strana.