Razvan Lucescu

Trener PAOK-a ima godišnju plaću od gotovo 2 milijuna eura. Evo što je rekao prije puta za Rijeku

Zlatko Horvat

Motionteam/PIXSELL

Motionteam/PIXSELL

U prvoj utakmici smo odigrali dobro i ako odigramo na istoj razini, a iskoristimo prigode, proći ćemo, rekao je Lucescu



RIJEKA – Razvan Lucescu, trener PAOK-a, dokaz je da jabuka ne pada daleko od stabla. Razvanov 76-godišnji otac Mircea Lucescu trener je Dinama Kijev, koji je osam puta bio prvak Ukrajine sa Šahtarom, a 2009. i pobjednik Kupa UEFA. Razvan Lucescu, nekadašnji vratar, koji je vodio i rumunjsku reprezetaciju, drugi je put za kormilom PAOK-a.


Vratio se ovoga ljeta iz Al-Hilala, potpisavši trogodišnji ugovor, vrijedan 1,7 milijuna eura po sezoni plus bonusi. Vlasnik Ivan Savvidis želio je vratiti trenera koji je PAOK-u donio prvenstvenu krunu poslije 34 godine, te dva Grčka kupa.


– Rezultat 1:1 nije savršen za nas s obzirom na to da smo u prvoj utakmici bili bolji. Mislim da smo trebali pobijediti, imali smo dovoljno prilika. Neću reći da smo imali sreće, ali na kraju je dobro što smo zabili jer je to promijenilo pristup drugoj utakmici. Sada su šanse 50:50 posto, utakmica je otvorena i za prolaz treba pobijediti. Za nas je na kraju tih 1:1 vrlo važno – rekao je Razvan Lucescu na konferenciji za medije, održanoj u Solunu uoči leta za Hrvatsku.




– Jedino što moramo napraviti bolje u odnosu na prvu utakmicu je biti učinkovitiji, bolje iskoristiti prigode. U prvoj utakmici smo odigrali dobro i ako odigramo na istoj razini, a iskoristimo prigode, proći ćemo. Obrana je bila dobra, dopustili smo suparniku dva, tri udarca na gol. Jedino u napadu moramo biti učinkovitiji.