SuperSport HNL

LOKOMOTIVA – RIJEKA 1:1 Bijeli ni na drugom gostovanju uzastopno nisu uspjeli pobijediti

Portal Novi list

Marko Pjaca/Foto PIXSELL

Marko Pjaca/Foto PIXSELL

Tuci je doveo u vodstvo Lokose nakon greške Jankovića, poravnao je istekom prvoga poluvremena Fruk



RIJEKA Nogometaši Lokomotive i Rijeke odigrali su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici utakmicu bez pobjednika, a prvi dvoboj 14. kola HNL-a završio je 1-1 (1-1).


Lokomotiva je povela u 27. minuti, a strijelac je bio Indrit Tuci. Rijeka je do izjednačenja došla golom Tonija Fruka u 43. minuti.


Rijeka je s 27 bodova iz 13 nastupa vodeća na prvenstvenoj ljestvici, s tri boda više i utakmicom više od splitskog Hajduka. Treći je Dinamo s 22 boda iz 11 utakmica. Lokomotiva je s 15 bodova ostala na sedmoj poziciji, ispred Slaven Belupa (13 bodova), Istre 1961 (8 bodova) i Rudeša (3 boda).




Vodeća momčad HNL-a došla je u Zagreb s nizom od devet utakmica bez poraza u službenim utakmicama, koji je započet još krajem kolovoza. Lokomotiva je tražila još jednu dobru predstavu, uz nadu da joj se neće ponoviti scenarij iz 13. kola, kad su na Maksimiru ispustili pobjedu u sučevom dodatku te na kraju ostali bez ijednog boda. I obje su momčadi uspjele u svojoj misiji.


Silvijo Čabraja je očekivano prepustio posjed Riječanima te pokušao prijetiti iz kontranapada. Jedan takav Lokomotiva je izvela u 4. minuti, kad je Silvio Goričan dobio odličnu loptu i imao otvoren put prema vratima Riječana. U srazu s Ivanom Smolčićem Goričan je pao na dvadesetak metara od gola, ali sudac Patrik Kolarić se nije oglasio. Nije bilo ni intervencije iz VAR sobe pa je Smolčić prošao bez eventualnog crvenog kartona.


Prva prijetnja Riječana bio je udarac Marka Pjace u 19. minuti, ali je lopta išla ravno u Lokomotivinog vratara Nikolu Čavlinu. Na isti način se rasplela i situacija iz 26. minute, kad je pucao Niko Janković. Isti je igrač samo koji trenutak poslije pogriješio u dodavanju i postao “asistent” za vodeći pogodak domaće momčadi.


Janković je došao do lopte na 40-ak metara od svojih vrata i odlučio vratiti unazad prema Mateju Mitroviću. No, lopta je prošla pokraj gostujućeg stopera, kojem je iza leđa pobjegao Indrit Tuci i dobio otvoren put prema Nediljku Labroviću. Albanski napadač je imao vremena pogledati kako je postavljen riječki vratar, a onda je precizno poslao loptu pokraj njega u mrežu.


Ostatak prvog poluvremena prošao je u nastojanjima izabranika Željka Sopića da dođu do izjednačenja. Blizu tom cilju Riječani su bili u 37. minuti, kad je Pjaca pripremio priliku za Franju Ivanovića, ali udarac potonjeg nije bio precizan pa je lopta prošla peko grede.


Šest minuta poslije lopta je ipak završila u mreži domaće momčadi. Asistent je bio Niko Janković, a njegov ubačaj s lijevog boka pronašao je Tonija Fruka koji je sa sedam-osam metara glavom svladao Čavlinu za 1-1, što je bio rezultat i na kraju prvog poluvremena.


U drugom dijelu obje su momčadi krenule po pogodak koji bi im mogao donijeti tri boda.


Rijeka je već u 47. minuti odigrala dobru akciju u kojoj je Veldin Hodža uspio pronaći Marka Pjacu na desnoj strani kaznenog prostora, ali je udarac Rijekinog reprezentativca završio u bloku.


Dvije minute poslije odgovorili su domaći. Po desnom boku je u kazneni prostor ušao Fabijan Krivak, a njegov pokušaj udarca iz “mrtvog kuta” Labrović je zaustavio. U 52. minuti obećavajuću akciju izveli su Robert Mudražija i Indrit Tuci. Albanski napadač je “uklizao” na loptu, ali mu je Labrović “ušao u udarac”. Do odbijene lopte došao je Mudražija i proslijedio za Goričana, čiji je udarac blokirala gostujuća obrana.


U bloku je završio i udarac Nike Jankovića u 56. minuti na suprotnoj strani, a Riječani su zaprijetili i iz prekida u 61. minuti. Ubacio je s desne strane Banda, koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena, ali Mitrovićev udarac glavom nije bio precizan.


Rijeka je nastavila s inicijativom, ali do 82. minute nije bilo ozbiljnije prijetnje za domaću obranu. Tada je udarcem s 20-ak metara pokušao Niko Janković, ali je lopta prošla pokraj lijeve vratnice.


U zadnjoj minuti sučevog dodatka Rijeka je imala još jedan slobodan udarac s desnog boka, ali gosti nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Čavlinu.


Utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici sudio je Patrik Kolarić iz Čakovca.


Strijelci: 1-0 Indrit Tuci (27), 1-1 Toni Fruk (43)


HNL, 14. kolo:
Lokomotiva – Rijeka 1-1 (Tuci 27 / Fruk 43)


Gorica – Osijek (sub, 16.00)
Hajduk – Rudeš (sub, 18.10)
Varaždin – Dinamo (ned, 15.00)
Slaven B. – Istra 1961 (ned, 17.10)


Ljestvica:
1. Rijeka 13 8 3 2 24-10 27
2. Hajduk 12 8 0 4 14-8 24
3. Dinamo 11 7 1 3 23-10 22
4. Osijek 12 6 3 3 29-18 21
5. Gorica 12 5 4 3 12-9 19
6. Varaždin 12 3 7 2 16-14 16
7. Lokomotiva 13 3 6 4 16-14 15
8. Slaven Belupo 13 3 4 6 14-25 13
9. Istra 1961 13 1 5 7 10-29 8
10. Rudeš 13 0 3 10 7-28 3


90+4 minute: Kraj utakmice. Rijeka ni na drugom gostovanju zaredom nije uspjela pobijediti. U zadnjem napadu Banda je izveo slobodan udarac, a Smolić gurnut s leđa završio na travnjaku u kaznenom prostoru. Gosti su tražili kazneni udarac, a sudac označio kraj utakmice.


74. minuta: Utakmica ulazi u svoju završnicu, obje momčadi ne mire se s bodom.


60. minuta: Banda je izveo slobodnjak, a Mitrović glavom zahvatio loptu i promašio okvir gola.


52. minuta: Lokomotiva je ponovo pokazala koliko je opasna iz tranizicije. Bartolec je povukao loptu, Mudražijin udarac u padu odbio Labrović, a onda Smolčić uklizao u pokušaj Goričana za korner.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme, Sopić je uveo Bandu umjesto Yansanea. Trener Rijeke odlučio je pojačati sredinu terena i zaigrati s dva klasična veznjaka.


45+1 minuta: Kraj prvoga poluvremena.


GOOL!!! Rijeka je u 43. minuti izjednačila! Janković je ubacio s lijeve strane, a Fruk glavom precizno pogodio za 1:1.


37. minuta: Pjaca se sjurio po lijevoj strani prema gostujućem kaznenom prostoru, a Ivanović udarcem s 14 metara poslao loptu preko gola.


33. minuta: Pjaca je probao uzvratiti u padu, ali preslabo za Čavlinu.


GOOL!!! Lokomotiva vodi od 27. minute. Jankovićev je umjesto povratne lopte za Mitrovića idealno sa sredine terena proigrao Tucija koji se sjurio prema Labroviću i pogodio  za 1:0.


26. minuta: Svoj udarac isprobao je i Janković, ali ponovo je Čavlina na mjestu.


20. minuta: Rijeka pokušava organizirano pritisnuti domaćine, ali Lokomotiva je opasna iz kontri.


19. minuta: Pjaca je opalio s 25 metara, a Čavlina bio na mjestu. Prvi udarac Rijeke u okvir gola.


13. minuta: Oglasila se i Armada, njih nekoliko stotina okupilo se i Kranjčevićevoj.


11. minuta: Korner za Lokomotivu izveo je bivši igrač Rijeke Mudražija i umalo iznenadio ukopanog Labrovića. Mudražijin izravni udarac Smolčić je izbacio gotovo s gol linije.


1. minuta: Počela je utakmica u Kranjčevićevoj. Vlada prohladno vrijeme, ali bez kiše. Travnjak ne izgleda loše s obzirom na padaline danas tijekom dana i prijašnjih dana. U loži je i izbornik Zlatko Dalić.


LOKOMOTIVA – RIJEKA 1:1


Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja: . Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Strijelci: 1:0 Tuci (27′), 1:1 Fruk (43′). Žuti kartoni: Mersinaj, Leovac, Marić (Lokomotiva), Hodža (Rijeka).


LOKOMOTIVA:  Čavlina, Bartolec (od 81′ Kalaica), Smakaj, Živković, Milićević, Mersinaj, Marić, Goričan, Mudražija (od 81′ Bubanja), Krivak (od 73′ Želinski), Tuci.


RIJEKA: Labrović, Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda (od 90′ Radeljić), Hodža, Fruk (od 79′ Grgić), Janković, Pjaca, Yansane (od 46′ Banda), Ivanović (od 68′ Obregon).



Standings provided by Sofascore