Legendarni predsjednik

LJUBO ŠPANJOL: Rijeka ima mogućnost svladati Gent i uz snažnu podršku proći u skupine

Portal Novilist.hr

Ljubo Španjol

Ljubo Španjol



RIJEKA Ljubo Španjol za mnoge navijače Rijeke, posebno one u malo poznijim godinama, još uvijek je najuspješniji predsjednik nogometaša Rijeke, iako su brojke, trofeji, jasno na strani aktualnog čelnika kluba Damira Miškovića. Španjol je stvorio europsku Rijeku sedamdesetih godina, uveo je iz Druge lige, a onda i pozicionirao pri vrhu prvoligaškog nogometa u bivšoj državi. U Španjolovo vrijeme stvorena je moderna Rijeka, momčad satkana od domaćih nogometnih majstora poniklih u vlastitom omladinskom pogonu (Ravnić, Gračan, Desnica, Hrstić, Radin, Juričić, Matrljan, Ružić…) očajana za nekoliko kvalitetnih igrača iz drugih sreta, koja je bila u stanju parirati velikoj četvorci, te osvojiti svoje prve trofeje. Španjol je zaustavljen od ondašnjih političkih vlasti na putu velike ekspanzije kluba na svim razinama, smijenjen s funkcije predsjednika kluba, a kasnije je preuzevši Vojvodinu ostvario ono što je trebao s Rijekom – osvojio naslov prvaka bivše države.


Na klupskim internet stranicama objavljen je video intervju s legendarnim predsjednikom koji se osvrnuo i na uzvratni ogled protiv Genta. 


– Mislim da Rijeka ima mogućnost to proći uz snažnu podrški i lijepi ambijent kojega treba podržati ne samo Armada već i svi prijatelji RIjeke. Ovaj dio se može proći, očekujem da Rijeka prođe. Nije bitno koliko će biti rezultat već da Rijeka prođe – rekao je između ostaloga Španjol.