Daniel Štefulj

Lijevonogi branič u društvu oca produžio ugovor s Rijekom: “Dugo sam ovo čekao, ovo je velika stvar za mene”

Denis Frančišković

Otac i sin Štefulj/S. DRECHSLER

Otac i sin Štefulj/S. DRECHSLER

Ispred mene i Rijeke veliki su ciljevi i sve ćemo napraviti da ih i ostvarimo - rekao je daroviti branič

RIJEKA  Daniel Štefulj, lijevi bočni Rijeke, posljednjih je dana imao razloga i za brigu i za zadovoljstvo. Zbog ozljede koljena po svemu sudeći propustit će ostatak sezone. I to je spoznaja koja ga je malo razočarala. Međutim, ono što ga je posebno obradovalo bilo je produženje suradnje s “bijelima”. U društvu oca Danijela, koji je posebno za ovu prigodu došao iz Čakovca, stavio je potpis na četverogodišnju vjernost klubu s Rujevice. Zadovoljstvo je bilo obostrano, a zadovoljni su i u klubu. Štefulj je budućnost kad je u pitanju zatvaranja lijeve strane momčadi, pravih lijevaka danas je teško naći, posebno na domaćem tržištu…


– Dugo sam ovo čekao, ali i ovo je velika stvar za mene. Ispred mene i Rijeke veliki su ciljevi i sve ćemo napraviti da ih i ostvarimo – kaže Daniel junior. – Stvarno sam zadovoljan, sve je ispalo super. Ozljeda? Postojala je neka sitna ozljeda koljena prije Varaždina. Ništa strašno. Nažalost pogoršalo se na toj utakmici, ali prošlo je sve OK. Nije strašno, nije ništa puklo. Ne mogu točno reći koliko će potrajati oporavak, ali cilj se što prije se priključiti dečkima.


Otac Danijel, prekaljeni “bundesligaš” i nekadašnji igrač Varteksa i Dinama bio je posebno zadovoljan.


– Mislim da smo napravili dobar potez što se Daniel vratio u Rijeku. Iskoristio je odmah šansu i sve je krenulo pozitivno. Dobio je poziv za reprezentaciju do 21 godine i šteta što je došla korona jer sve se jako dobro razvijalo. I momčad je dobro igrala – kaže otac Danijel. – Ozljeda se i nije trebala dogoditi, ali dobro, oporavit će se za mjesec dana i bit će sve OK.




Vidim da je Rijeka jako dobar klub za mlade igrače – rekao je Danijelov otac, nekada također zapaženi obrambeni igrač


Danielova karijera počela je u Njemačkoj. A krajnja želja opet je njemačka Bundesliga.


– Već u Njemačkoj sa šest, sedam godina usmjerili smo ga prema nogometu. Imao je loptu kod sebe još u krevetu. Usmjeravali smo ga potom na sportski život i čini mi se da ima dobar razvojni put. Vidim da je Rijeka jako dobar klub za mlade igrače. Nadam se da će za par godina kad s Rijekom osvojili koji trofej krenuti na još veću razinu. Najbitnije je da je zdrav i da igra – rekao je otac Danijel.