Nino Galović

Lider riječke obrane upozorava: “Šibenčani su izrasli u pravu momčad, potrebna je potpuna mobilizacija”

Mateo Sučić

Nino Galović/Foto PIXSELL

Nino Galović/Foto PIXSELL

Vidjeli smo što se događa zadnjih tjedan, dva, pristup mora biti maksimalno ozbiljan jer se samo tako možemo nadati nečemu za što, siguran sam, imamo kvalitetu - rekao je Galović



RIJEKA Gorica je pospremljena u ladicu jer pred nogometašima Rijeke je novi zahtjevan izazov. Šibenik na početku proljetnog dijela sezone više nije simpatični novak u ligi, nekadašnji branič »bijelih« Krunoslav Rendulić složio je momčad koja se unazad tjedan dana prošetala Kranjčevićevom pa onda i nokautirala Dinamo na Maksimiru, što su rezultati koji moraju itekako biti poziv na oprez. Uz to, Rijeka mora tražiti iskupljenje nakon Gorice, priče o dobrom dojmu i puno stvorenih prilika brzo će pasti u vodu ako se danas ne uzmu tri boda.


Upravo zbog toga se sastančilo u riječkoj svlačionici odmah nakon utakmice protiv Gorice, jutro poslije je napravljena analiza, a današnja će utakmica pokazati je li sve urodilo plodom.


– Kakvi su zaključci? Zaključak je da ostaje žal nakon utakmice i izgubljenih bodova. Ne treba biti potpuno nezadovoljan kako smo odigrali, vidio sam statistiku da smo imali 20 udaraca prema golu. što nije mala stvar. Drago mi je i što smo momčad koja je ispred nas na ljestvici veći dio utakmice držali u njihovih 30 metara. S druge strane, na domaćem terenu smo dobili dva gola, a kada se to dogodi, teško možeš pobijediti utakmicu – kaže Nino Galović.


Sve na pola




Rijeka je tim porazom na sedam bodova zaostatka za Goricom i samo današnja pobjeda može rastjerati crne oblake sumnje.


– Sigurno nije dobro utjecalo na nas što smo od prilike da im se primaknemo na minus jedan sada na minus sedam, ali mirni smo, što se nas tiče nismo odigrali još ni pola prvenstva. S druge strane, šteta što nismo iskoristili priliku koja se ukazivala. Sve smo nešto na pola… Osjećaji su baš podijeljeni, ali sve se još može promijeniti po pitanju prvenstvene ljestvice.


Utakmicu protiv Gorice su obilježila dva detalja, autogol Andrijaševića i pogreška Nevistića kao posljedica rizika u igri koji Rijeka preuzima.


– Momčad je ta koja zajedno prima i zabija golove, kod nas se fokus ne stavlja na onog zadnjeg koji je nešto pogriješio, već znamo da kao momčad nismo nešto dobro napravili ako smo primili gol. A ta igra iz zadnje linije je rizik koji naša igra nosi, od sto situacija jedna se mora dogoditi gdje će naš igrač tako pogriješiti. Ne treba Nevistiću to uzeti za zlo jer nas je puno puta izvukao. Do sada je taj način puno puta dao rezultata, sjetite se drugog pogotka u Maksimiru, pa nema razloga da nam taj način igre i dalje bude oružje.


U cijeloj priči poslije poraza od Gorice najbolja je stvar što brzo dolazi Šibenik, samim time i nova prilika za iskupljenje.


– Uvijek kada izgubiš utakmicu, tjedan jako dugo traje, a kada pobijediš, brzo dođe nova. Zbog toga je dobro što se igra svaka tri dana, što je Šibenik brzo došao, što odmah imamo priliku osvojiti tri boda s kojima će biti lakše čekati ono što slijedi. Sada se svi zajedno moramo iskupiti za Goricu.


Paklena veljača


Ipak, Šibenik će biti sve samo ne lagan zadatak za »bijele« budući da je njihova pobjeda na Maksimiru itekako odjeknula.


– Posebno je važno naglasiti da to nije bila pobjeda koja se dogodila kao plod nekakve sreće, ljudi se zadnjih dvadesetak minuta nisu zatvorili i grčevito branili, nego su raširili Dinamo i perfektno priveli utakmicu kraju. Izrasli su u pravu momčad, svaka im čast na tome, a kud ćeš bolje poruke da nam neće biti lako i da je potrebna potpuna mobilizacija.


Uostalom, i dva dosadašnja ogleda su pokazala da mogu stvoriti probleme. Na Rujevici je Rijeka pobijedila u prvom kolu, dok je u 10. uvjerljivo poražena (0:2) na Šubićevcu.


– Na Rujevici smo bili bolji, ali spašavali smo se u zadnjih deset minuta. Vjerujem da će utakmica biti na tragu te prve, daj Bože samo da je ranije riješimo. Nadam se da će nam se i vratiti neki promašaji.


Šibenik je i uvod u veljaču koja će ponuditi mnoge odgovore po pitanju dometa riječkog prvoligaša, budući da nosi dva ogleda s Hajdukom, te gostovanja kod Lokomotive, Osijeka i Gorice.


– Ne bježimo od toga što nam nosi veljača. Svakom nogometašu je cilj igrati jače utakmice, tako i nama. Idemo s osmijehom prema utakmicama koje slijede, ali moramo biti oprezni. Vidjeli smo što se događa zadnjih tjedan, dva, pristup mora biti maksimalno ozbiljan jer se samo tako možemo nadati nečemu za što, siguran sam, imamo kvalitetu – zaključio je Galović.