Kapetan Rijeke

Labrović se ne zanosi: Ljudi, moramo ostati čvrsto na zemlji. Puno je bodova još u igri

Denis Frančišković

Vjerujem da mi to možemo. No, ne trebamo se puno zalijetati i misliti da je sve gotovo. Nama trebaju ovakve igre i zalaganje - tvrdi Labrović



Kad ne ide Pašaliću, Fruku, Ivanoviću… Ide Selahiju, Obregonu, Radeljiću… S druge strane, Nediljko Labrović je konstanta. I na Poljudu je obranio dvije izuzetno teške lopte i ugradio važan doprinos u uspjeh u stotom HNL jadranskom sudaru.


Iako su mreže Osijeka i Dinama mirovale, Labrović je svojim obranama zasigurno zaslužio da bude u momčadi kola. Jednako kao i Radeljić, Selahi i Obregon.


– Benzinske će s nama profitirati? Pa to je inače bio običaj i drago mi je da se to nastavlja. Amosfera je, naravno, bila vesela, ali kad smo došli na Rujevicu, odradili smo regeneracijski trening – kaže kapetan Labrović.




– Morali smo se vratiti na »tvorničke postavke«, ha, ha… Za nas koji smo igrali bila je to klasična regeneracija, a za dečke koji nisu igrali kompenzacijski trening. Profeštali smo, ali nakon što su se slegli dojmovi, prionuli smo radu.


Pobjeda u stotom Jadranskom derbiju HNL-a ima posebnu težinu. Momčad se bodovno izjednačila s Hajdukom i stekla važnu dozu dodatnog samopouzdanja.


– Ovo je bilo jako zahtjevno gostovanje protiv jako dobrog protivnika. Odigrali smo kompaktno i stvarali šanse. Malo smo oscilirali u prvom poluvremenu, ali zato smo sve to nadoknadili u drugom dijelu.


Iako smo mladi, skupili smo već dosta utakmica, tako da je ambijent samo pozitivno utjecao na nas. Zapravo, bio nam je neka vrsta poguranca da se dodatno zainatimo i odigramo što bolje – dodaje vratar Rijeke.


Karakter i Obregon


Proljeće nije moglo bolje startati za Labrovića i suigrače. Osvojili su odmah šest bodova, polovicu jesenjeg gostujućeg bodovnog učinka.



– Napokon smo i ta gostovanja uspjeli više preokrenuti u svoju korist. Međutim, tek je krenuo drugi dio sezone, moramo još više zapeti i popraviti se u nekim segmentima.


Dva preokreta? To sigurno govori o karakteru momčadi koja se nikad ne predaje. Imamo grupu karakternih igrača, igrača koji imaju kvalitetu bilo koji rezultat preokrenuti na svoju stranu.


Vidljivo je da momčad popravila segmente kontinuiranog napada, visokog pritiska i energije.


– Svaki trening je prilika da budemo bolji i popravimo neke stvari. Pripreme su odrađene na jako visokoj razini. Bitna je stalna nadogradnja. To je jedini ispravan put prema naprijed.


Jorge Obregon bio je česta meta kritika, možda i najvećih. Sada se odužio na najbolji mogući način.


– Kome ne bi bilo drago da zabije onakav gol. Pogotovo kad uzmemo u obzir činjenicu da već drugi put kad uđe u igru, napravi razliku.


Stvarno je u dobroj formi i dobro ga ide. Samo tako neka nastavi. Kritike? Mislim da ga previše ne pogađaju. Opušten je i kvalitetan igrač. Napokon se sve poklopilo za njega i baš nam je drago zbog toga – kaže Labrović.


Dinamo i Hajduk


Rijeka na Poljudu nije mogla računati na Dilavera i Mitrovića, standardni par braniča. Sopić pak nije bio zabrinut, rekavši da ionako njegova momčad ima četiri najbolja stopera u HNL-u.


– Doprinos Radeljića i Galešića najbolje je pokazala ova utakmica. O kvaliteti Dilavera i Mitrovića ne treba raspravljati, a Galešić i Radeljić su pokazali zrelost i meni maksimalno olakšali posao.


Rijeka je već bila lider, ali kao da se malo i neopravdano uplašila vodeće pozicije.



– Osjećaj je jako dobar, sada samo ovaj uspjeh treba potvrditi u nedjelju te u idućim utakmicama. Vjerujem da mi to možemo.


No, ne trebamo se puno zalijetati i misliti da je sve gotovo, treba ostati čvrsto na zemlji jer svaka nova utakmica je jako bitna. Ako budemo zadržali ovakav pristup, onda možemo o nečemu pričati.


Do kraja je u igri 51 bod, a Rijeka je dvama najnovijim upjesima istaknula legitimnu kandidaturu za naslov, ono o čemu se jesenas na Rujevici nije ili se suzdržano pričalo.


Sad su stvari poprilično jasne, po svemu sudeći bit će to troboj najboljih hrvatskih momčadi.


– Puno je bodova još u igri, a nama trebaju ovakve igre i zalaganje. Borimo se s dvije velike hrvatske momčadi koje nikako ne treba otpisivati.


Imaju mnoštvo kvalitetnih pojedinaca i možda sad određenu krizu, ali za očekivati je da će se i Dinamo i Hajduk dizati. Mi se moramo fokusirati na sebe i gledati kako da budemo bolji – zaključuje Labrović.


Ante Čulina sudi derbi


Najnoviji »derby della Učka« povjeren je zagrebačkom sudačkom trojcu. Ante Čulina bit će glavni sudac, a Luka Pušić i Dario Kolarević njegovi pomoćnici. Za VAR će biti odgovoran Ante Čuljak, također iz Zagreba.


Utakmica se igra u nedjelju od 15 sati, a prenosit će je i HRT 2.


Rijeka bolja na Poljudu nego Hajduk na Kantridi


Rijeka je najnovijim uspjehom došla do 18. pobjede na Poljudu u ukupno 66 utakmica. Hajduk ima 31 pobjedu na svom stadionu, 17 ogleda završilo je bez pobjednika.


Zanimljivo, Bijeli su za jednu utakmicu pretekli Bile po pitanju pobjeda na gostujućim stadionima. Splićani su na Kantridi, naime, pobjeđivali 17 puta u 67 derbija, Rijeka 25.


Rijeka ima bolji skor na Rujevici za jednu pobjedu (7-4-6), Hajduk na Plinari (11-3-3). Ukupno, odigrana su 173 derbija u dvije države, Hajduk je pobijedio 66 puta, Rijeka 53.