Alen Grgić

Krilni napadač Rijeke oporavio se od ozljede: “Naslov ne donose samo derbiji, bodovi jednako vrijede”

Denis Frančišković

Alen Grgić/Foto V. KARUZA

Alen Grgić/Foto V. KARUZA

Mlada smo momčad, imamo dosta »mladih glava«, no čvrsto smo na zemlji i imamo podršku i navijača i uprave. To nam je važan vjetar u leđa - kaže Grgić



RIJEKA Alen Grgić jedan je od onih igrača Rijeke koji bitno podiže formu u pripremnom razdoblju. U pravilu igra u drugom dijelu utakmice i to na poziciji koju je »zacementirao« Marco Pašalić, novopečeni hrvatski reprezentativac. Grgić je u dvije pokusne utakmice bio jedan od najpoduzetnijih i najzapaženijih pojedinaca, igrač koji se ozbiljno nameće. Dobro je probijao desno krilo, asistirao i bio okomit, opasan za gol protivnika. Ovaj Slavonac pristigao na Rujevicu iz Osijeka, za koji je odigrao preko 150 utakmica (15 golova, 14 asistencija), zasad je dio bogate unutarnje rezerve momčadi Željka Sopića, ali i igrač koji itekako dobro može zamijeniti Pašalića, pa i ostatak suigrača. Dobro se snalazi na desnom beku i krilu, a može po potrebi odigrati i u srcu napada.


– Znali smo da nas čekaju jako intenzivni treninzi u kratkim zimskim pripremama. Sad nas čeka susret s Bravom, a onda ćemo lagano spuštati obrtaje – kaže Grgić. – S obzirom na intenzitet treninga, a i malo nakupljenog umora, mislim da su ove dvije utakmice bile relativno dobre. Uvijek može bolje, ali ovo zaslužuje prolaznu ocjenu.


Grgićevu jesen dobrim je dijelom obilježila i rijetka, pomalo bizarna ozljeda. Pukla mu je kopačka i plastika koja se nalazi u stražnjem dijelu zabila se u petu.




– Ta ozljeda u prijateljskoj utakmici me je malo usporila. Blizu dva mjeseca bio sam odsutan i potom trenirao s puknutom petom. Ozljeda je uzela svoje, a u međuvremenu konkurencija je itekako ojačala. No, što reći, tu sam, svi se borimo za mjesta u momčadi. Guramo jedni druge, i oni što igraju i oni što ne igraju, jer želimo biti bolji. To nas motivira i nema opuštanja kod nikoga.


Mlade glave


Grgić je u ovosezonskih 11 nastupa jednom zabio i jednom bio asistent za pogodak. U bijelom dresu ide prema okruglom nastupu (48), a zabio je i pet golova.


– Dobro sam radio u stanci i pripremama, ostao sam s obitelji u Rijeci, tek jedan dan skočio do Gradiške. Nije bilo baš odmora i zadovoljan sam trenutnim stanjem i formom. Naravno, uvijek ima prostora za napredak.


Riječani »sitno broje«. U srijedu su gosti Gorice u zaostaloj utakmici četvrtog kola. Gorica doma teško prepušta bodove, dobili su Dinamo i Hajduk, izgubili tek od Varaždina.


– Znamo protivnika, ali ćemo ga i dodatno analizirati. Najveći protivnici na startu nam mogu biti vremenski uvjeti i tereni. Ali spremni smo i za to i za sve što nas čeka. Gorica se stabilizirala i ugodno je iznenađenje. Stali su na noge. Igrao sam s Ndockytom u Osijeku, dobra su momčad i sigurno neće biti lako – dodaje Grgić.


Vjetar u leđa


Uz želju za dobrim vremenom i terenima, Grgiću i suigračima je najvažnije da se ne stvara preveliki pritisak u kojem se mlada momčad ne snalazi uvijek najbolje.


– Mlada smo momčad, imamo dosta »mladih glava«, no čvrsto smo na zemlji i imamo podršku i navijača i uprave. To nam je važan vjetar u leđa i kad je momčad opuštenija, uvijek su bolji rezultati.


Rijeku čeka 18 kola u HNL-u, od toga deset utakmica u gostima.


– Bit će to dug maraton, uvijek postoje neki usponi i padovi pa se dogodi neko neplanirano zasićenje, ali općepoznati recept je da velike utakmice i derbiji rijetko donose naslov. Bitne su one manje jer bodovi jednako vrijede.


Bivšem klubu Osijeku ove jeseni nije išlo baš najbolje…


– Trener Zoran Zekić donio je novu energiju i bitno zajedništvo momčadi nakon što rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima. Sad su doveli nekoliko novih igrača i novog sportskog direktora. Mislim da bi sada mogli uhvatiti korak s nama i zaoštriti borbu za vrh.


Grgiću ovog ljeta ističe ugovor, jednako kao Obregonu, Selahiju, Dilaveru i Mitroviću.


– Iskreno, po pitanju ugovora većina igrača daje sve u ruke menadžerima uz našu suglasnost. Menadžer je tu da govori u moje ime, a na meni je da radim i treniram što je bolje moguće – zaključuje Grgić.