Rijeka vs. Hajduk

KRAJ: Rijeka slavila u Jadranskom derbiju i prvi put ove sezone zasjela na drugo mjesto, Hajduk je dobro prošao!

Portal Novilist.hr

V. KARUZA

V. KARUZA



RIJEKA Od 17.30 sati na rasporedu je Jadranski derbi, ogleda dvaju velikih rivala. Ulog je osim prestiža i drugo mjesto na ljestvici. Riječani se prižljekuju pobjedom vratiti na tu poziciju koja istekom sezone vode u kvalifikacije za Ligu za prvaka.


Trener Simon Rožman nema većih problema oko sastavljanja momčadi. Velkovski je odigrao prvo poluvrijeme protiv Intera i izašao zbog problema s mišićem i upitan je za današnji nastupm, jednako kao i Čeliković. No, dobra vijest je spremnost Andrijaševića koji je propustio posljednju utakmicu. U konkurenciju se vraća i Capan nakon odrađene kazne zbog žutih kartona.


foto: screenshot / video Vedran Karuza


foto: screenshot / video Vedran Karuza





Ostaje pitanje hoće li Rožman i u ovoj utakmici ostati vjeran sustavu s tri braniča ili se možda odlučiti za ofenzivniju varijantu 4-2-3-1 ili čak 4-1-4-1. Dosta toga diktirat će i oporavak Velkovskog čiju će ulogu središnjeg braniča u slučaju izostanka u sustavu 3-5-2 zasigurno preuzeti Galović. Mjesto desnog braniča mogao bi preuzeti i Capan umjesto Escovala, dok je Raspopović u prednosti pred Tomečakom na desnom boku. Bit će zanimljivo i kako se se složiti Rijekina ofenziva, hoće li zajedno zaigrati Gorgon, Andrijašević i Čolak.


 Čekamo službeni zapisnik, odnosno početne sastave utakmice.



Stigli su sastavi. Oba su doživjela minimalne promjene u odnosu na ono što se najavljivalo. Kod Rijeke nema Pavičića, a počinje Halilović, dok je Tudor izostavio Jurića i uveo Jradija.


90.+5 minuta: Rijeka je potpuno zasluženo svladala Hajduk i prvi put ove sezone zasjela na drugo mjesto. Splićani su na kraju dobro prošli na Rujevici.


90. minuta: Dobra prilika za Splićane, no pokušaj Jaira brani Pandur.


82. minuta: Velika prilika za Rijeku, Gorgon je sve napravio, a Čolak lošom reakcijom “uprskao”.


GOL!!! Gorgon je rutinski iskoristio najstrožu kaznu za 2:0.


70. minuta: Batinića je VAR upozorio na igranje rukom Caktaša i bio upravu. Osječki sudac se otišao uvjeriti i dosudio najstrožu kaznu.


66. minuta: Štefulj je sjajno opalio po lopti, a Posavec još bolje obranio.


GOL!!! Rijeka je povela u 61. minuti! Čolak je nakon duge lopte Gorgona izašao ispred Posavca koji je obranio prvi njegov pokušaj, ali kod drugoga nije imao šanse. VAR je provjerio da li je Čolak igrao rukom, no ispostavilo se da nije.


60. minuta: Riječani su silovito krenuli prema splitskih vratima, stežu obruč, ali sjajni Posavec je za sada nesavladiv.


49. minuta: Gorgon je također dobro potegao po lopti, a Posevac ponovo spasio svoja vrata.


48. minuta: Dobar pokušaj Čolaka i još bolja intervencija Posavca.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.



38. minuta: Prvi pokušaj gostiju lako je zaustavio Pandur. Udarac je oprobao Caktaš.


35. minuta: Ponovo je okvir gola spasio Hajdukova vratara! Ovoga puta tukao je iskosa Andrijašević!


24. minuta: Greda je spasila Posavca! Čolak je centrirao oštro s desnoga boka, a Gorgon natrčao i uzdrmao gredu. U nastavku akcije Posavec je izvukao iz kuta pokušaj Halilovića.


20. minuta: Sudac Batinić dopušta agresivnu i žestoku igru s obje strane, ali sve je u korektnim granicama. Na dobro popunjenim tribinama vrte se uobičajene navijačke pjesme i uvrede na račun rivala.


15. minuta: Nema još golova na Rujevici, igra se uglavnom između dva kaznena prostora.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici.


RIJEKA – HAJDUK 2:0


Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: – .  Sudac Damir Batinić (Osijek). Strijelci: 1:0 Čolak (61′), 2:0 Gorgon (72′-11m). Žuti kartoni: Raspopović, Capan (Rijeka), Mujakić, Jakoliš (Hajduk). 


RIJEKA: Pandur, Capan, Galović, Smolčić, Raspopović, Halilović (od 76′ Pavičić), Lepinjica, Gorgon (od 83′ Lončar), Štefulj, Andrijašević (od 90′ Escoval), Čolak.


HAJDUK: Posavec, Radić, Dimitrov, Mujakić, Juranović, Hamza, Tahiraj (od 53′ Jakoliš), Caktaš, Jairo, Jradi (od 73′ Blagajić), Kreković.