Rijeka vs. Dinamo

KRAJ: Rijeka iznenadila Dinamo i ušla u polufinale Kupa, Rožman nadmudrio Bjelicu!

Portal Novilist.hr

Antonio Mirko Čolak/Foto V. KARUZA

Antonio Mirko Čolak/Foto V. KARUZA



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 17 sati kreću po iznenađenje u četvrtfinalu Kupa protiv Dinama i prolaz među četiri momčadi u tom natjecanju. Riječani već znaju da će u polufinalu ugostiti Osijek što znači da današnjom pobjedom mogu napraviti veliki korak prema obrani titule osvajača Kupa Hrvatske. Iako je proljetna premijera donijela poraz od Lokomotive na Rujevici su uvjereni da mogu iznenaditi modre favorite.



– Nakon slabijeg izdanja protiv Lokomotive imamo novi izazov da pokažemo više boljih stvari. Sigurno je Dinamo favorit, no ovo je Kup i samo jedna utakmica i uvijek se može prirediti iznenađenje – rekao je trener Rijeke Simon Rožman koji ima dosta problema s kadrom.


Van stroja su Prskalo, Galović, Capan i Pavičić, ali ima i dosta drugih upitnika. Prije svega to su Acosty i Gorgon.




– Imamo još nekih problema s bolesnim igračima i tek treba vidjeti u kojem su stanju neki igrači. Siguran sam ako budemo disali kao jedan u ovakvoj jednoj utakmici sve možemo. Acosty? On je na antibioticima, ali nema više temperature. Mali su izgledi da zaigra. Galović? Dobio je jako bolan udarac u tetivu, ima nezgodnu rupturu i ako ne pripazimo mogli bi bez njega ostati šest mjeseci. Pavičić također ima rupturu od tri centimetra. Gorgon? U kombinacijama je, ali vrlo brzo se stvari mijenjaju – otkrio je Rožman.



Uskoro će stići i službeni zapisnik utakmice pa ćemo saznati startne postave i kako je Rožman razriješio svoje dvobje oko jedanaestorke koju će poslati na travnjak. 


Stigli su sastavi. U momčadi Rijeke osvanula su dva lijeva beka: Hrvoje Smolčić i Danijel Štefulj. U odnosu na Lokomotivu nema Gorgona i Murića. U sastavu je i Lončar. Treba vidjeti da li je Rožman odlučio poduplati lijevi bok (Smolčić lijevi bek, Štefulj lijevo krilo) ili se možda odlučio na sustav 3-5-2 sa Smolčićem na lijevom stoperu, a Štefuljem na lijevom bočno. Na klupi je Maxwell Acosty kao i Robert Murić. Gorgona, Pavičića i Galovića nema u zapisniku.


U sastavu Dinama ima samo jedna promjena. Perić će igrati na mjestu stopera u paru s Dilaverom.


90+5. minuta: Kraj utakmice. Rijeka je iznenadila Dinamo i izborila polufinale Kupa gdje je na Rujevici čeka – Osijek.


75. minuta: Rožman je uveo Acostyja umjesto Lončara.


72. minuta: Na tribinama je 4250 gledatelja.


71. minuta: Kontru Rijeke povukao je Halilović, a na udarcu iskosa ostao Štefulj. Lopta je prohujala kraj suprotne Livakovićeve vratnice.


63. minuta: Prva promjena na utakmici. Bjelica je uveo Gavranovića umjesto Majera. SuperMario je prema očekivanjima dočekan sa zvižducima.


57. minuta: Opasno je bilo u petercu Rijeke nakon kornera. Lopta je nakon Petkovićevih “škarica” izbijena s gol linije.


52. minuta: Halilović je snažno odapeo po lopti s 20 metara, a Livaković uz dosta problema odbio loptu.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Rijeka će u nastavku igrati protiv bure. Nema promjena u sastavima.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena. Rijeka potpuno zasluženo ima minimalno vodstvo protiv uglavnom nemoćnog Dinama. Rožman je svojom taktikom u potpunosti razoružao Bjeličine modre. Trener Dinama sigurno će reagirati na odmoru.


40. minuta: Modri nemaju odgovor na Rožmanovu taktiku i snažnu buru, bijeli bez većih problema čuvaju vodstvo.


19. minuta: Velika prilika za Dinamo. Kadzior je ubacio, Pandur i Smolčić loše reagirali, a Petković na drugoj stativi dočekao loptu i poslao kraj gola. 


GOL!!! Štefulj je ubacio, a Čolak glavom matirao Livakovića. Rijeka vodi od 16. minute!


12. minuta: Nema još golova. Rijeka u rasporedu 5-3-2, sa zgusnutom obranom i središnjicom pokušava parirati modrima koji su se prema očekivanjima od prve minute nametnuli posjedom lopte. Rijeka ne izgleda loše, iz čvrstoga bloka pokušava kroz oduzetu loptu odjuriti u (polu)kontru.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici. Utakmicu prati i jaka bura koja je prorijedila tribine.


Rijeka – Dinamo 1:0


Stadion HNK Rijeke. Gledatelja: 4250. Sudac Igor Pajač (Sv. I. Zelina). Strijelac: 1:0 Čolak (16′). Žuti kartoni: Leovac, Dilaver, Perić (Dinamo), Lepinjica, Acosty, Čolak, Smolčić, Escoval (Rijeka).


RIJEKA: Pandur, Tomečak (od 90′ Raspopović), Escoval, Velkovski, Smolčić, Halilović, Lepinjica, Lončar (od 75′ Acosty), Andrijašević, Štefulj, Čolak.


DINAMO: Livaković, Stojanović, Perić, Dilaver, Leovac (od 79′ Čuže), Moro, Kadzior (od 71′ Hajrović), Gojak, Majer (od 64′ Gavranović), Oršić, Petković.