Ništa od Mangije?

Komplicira se situacija oko statusa kandidata za novog trenera Rijeke, predsjednik malteškog saveza želi zadržati Mangiju

Denis Frančišković

NA RASKRIŽJU - Devis Mangia s igračima Malte/Foto REUTERS

NA RASKRIŽJU - Devis Mangia s igračima Malte/Foto REUTERS

Maltežani ne žele tako lako odustati od Mangije koji je izbornik od 2019. godine i vezan je ugovorom, a tamošnju je vrstu umogome digao u vrijeme svog mandata te brine oko nekoliko važnih nogometnih projekata



RIJEKA Prvi čovjek Nogometnog saveza Malte, Bjorn Vassallo, želi zadržati Devisa Mangiju za izbornika najbolje vrste Malte! Vijest je to koja stiže iz tamošnjeg saveza, ali i medija, nakon sastanka izvršnog odbora, čija su tema bili događaji posljednjih dana i medijski natpisi koji talijanskog stručnjaka povezuju s Rijekom.


Maltežani ne žele tako lako odustati od Mangije koji je izbornik od 2019. godine i vezan je ugovorom, a tamošnju je vrstu umogome digao u vrijeme svog mandata te brine oko nekoliko važnih nogometnih projekata. Sve to baca novu sliku na mogući angažman Talijana i samo potvrđuje riječi menadžera Roberta Palikuče oko kompliciranosti situcije. Navodno je dogovor oko formiranja budućeg stožera postignut, ali očekivano zapinje na mogućnosti da Magnia u isto vrijeme vodi Rijeku i Maltu.


Raskid ugovora sigurno znači i plaćanje odštete u nepoznatoj visini, a pitanje je koliko Talijan želi u cijeloj situaciji i riskirati s obzirom na aktualni trenutak Rujevice u trenutku kada se stvara nova mlada momčad, a europski ždrijeb donosi poprilično tešku prepreku za Riječane. Rijekina stolica bit će uistinu užarena za svakoga tko je preuzme.




Mangia poznaje Damira Miškovića i Anoninija Čulinu iz vremena Spezije i koliko će to biti bitno u cijeloj priči u realizaciji krucijalnog pitanja, tek treba vidjeti. Ili će se Rijeka vrlo brzo okrenuti novom treneru.