Poraz od fenjeraša

Kapetan Smolčić zbog žutog kartona s klupe propušta idući susret, Goran Tomić utučen: “Sramota! Ne mogu reći ništa više”

Davor Petrović

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Nema smisla analizirati utakmicu. Neshvatljivo je da momčad koja pretendira borbi za vrh odigra ovakvu utakmicu. To je nemoguće. Nemam riječi, samo se mogu ispričati svima – zaključio je Tomić



ZAGREB Iako je zbog ozljede cijelu utakmicu proveo na klupi među pričuvama, Hrvoje Smolčić uspio si je priskrbiti žuti karton zbog prigovora u 82. minuti.


Budući da mu je to bila treća akumulirana javna opomena, kapetan Rijeke iduće subote će prisilno propustiti dvoboj s Goricom na Rujevici.


Da netko slučajno ne zna kako izgleda Goran Tomić, lako bi ga prepoznao nakon utakmice. Trener Rijeke bio je vidno utučen i bezvoljan, pogleda uprtog u daljinu.




– Sramota! Ne mogu reći ništa više od toga. Da ovako izgledamo nakon četiri dana, što je dovoljno vremena za odmor, i pustih upozoravanja i svega ostalog… Odigrali smo na ovakav način, a znali smo što bi nam ti bodovi donijeli u borbi za naslov prvaka. To je sramota, i ništa drugo. Nema smisla analizirati utakmicu. Neshvatljivo je da momčad koja pretendira borbi za vrh odigra ovakvu utakmicu. To je nemoguće. Nemam riječi, samo se mogu ispričati svima – zaključio je Tomić.


Svi sveznadari i teoretičari zavjera mogli su vidjeti da Dragan Tadić nije prodavao maglu kada je najavljivao utakmicu s Rijekom. Zapravo, to je bilo jasno već nakon nekoliko minuta igre. No, emocije trenera Hrvatskog dragovoljca su nakon utakmice bile gorko-slatke.


– Drago mi je što smo pružili izvanrednu predstavu i maknuli te priče o našem gardu protiv Rijeke. Ljudi mogu misliti što žele, na to ne možemo utjecati, ali moji dečki su bili fenomenalni i htjeli su dokazati da vrijede. Mislim da je Rijeka bila prazna od polufinala Kupa, a mi smo imali svoj plan od kojeg nismo odstupali. Iskreno, s jedne strane sam sretan zbog svojih igrača, koji su pokazali koliko su nogometno potentni, a s druge imam zbog poraza kluba za koji sam vezan većim dijelom života. No, to je tako u nogometu – rekao je Tadić.