Franko Andrijašević

Kapetan Rijeke uoči velikog dvoboja: “Recept za Kopenhagen? Proći dalje!”

Mateo Sučić

Franko Andrijašević/Foto NK Rijeka

Franko Andrijašević/Foto NK Rijeka

Nitko ne bi bio sretniji od mene da izborimo Europu i nađemo se u grupnoj fazi Europske lige. Mislim da je ovo velika prilika da dohvatimo dodatnih šest utakmica – kaže Franko



KOPENHAGEN Kapetan je utakmicu protiv Kolosa odradio kapetanski. Franko Andrijašević upisao je asistenciju za prvi pogodak pa sam postigao drugi kada je iz neposredne blizine u mrežu poslao udarac Sandra Kulenovića, koji je prethodno »zapeo« u lokvi te se prometnuo u prvo ime vrijedne pobjede Riječana.


I u Kopenhagenu će »bijeli« trebati kapetana u svom najboljem izdanju, figura je oko koje se događa sve važno u riječkoj momčadi, koja može puno toga odrediti i odlučiti.


– Atmosfera pred utakmicu je stvarno dobra, mislim da smo se dobro pripremili. Kopenhagen je favorit, ali ne dolazimo s bijelom zastavom, želimo se pokazati u pravom svjetlu, dati sve ono što znamo. Nadamo se prolazu – govorio je Andrijašević na krčkom aerodromu uoči polaska prema Danskoj.


Maksimum




I sam je spomenuo da domaćinu pripada status favorita, s obzirom na kvalitetu i iskustvo momčadi Kopenhagena, bila bi ludost tvrditi bilo što drugo, ali možda baš ta činjenica rastereti Franka i suigrače.


– Možda nam je i lakše igrati kada mi nismo ti koji moramo dobiti. Kopenhagen igra doma, svi očekuju njihov prolaz i to nam može ići u prilog, ali s druge strane pogrešno je i razmišljati da moramo samo odraditi utakmicu i da će se nešto samo po sebi dogoditi. Pružit ćemo maksimum jer ovo su utakmice za koje radiš cijelu sezonu.


Ni Andrijašević poput Rožmana nije želio govoriti koji je plan za prolazak dalje, iako je neosporno da će im izgledi rasti što duže budu držali pozitivan rezultat.


– Recept za Kopenhagen? Recept je proći, a na koji način, to ćemo vidjeti. Mi smo se između sebe dogovorili koji je plan, ako sve to provedemo na travnjaku, onda se možemo nadati pravoj utakmici.


Velika prilika


Andrijašević je s Rijekom osvojio naslov prvaka i dva kupa, ali toj njegovoj riječkoj priči kao da nedostaje jedna značajna pobjeda u Europi.


– Nitko ne bi bio sretniji od mene da izborimo Europu i nađemo se u grupnoj fazi Europske lige. Mislim da je ovo velika prilika, ne za mene, nego za sve nas, da se pokažemo u dobrom svjetlu i dohvatimo dodatnih šest utakmica. To je prilika da napreduješ, da se dokazuješ, utakmice su sasvim drugačije od HNL-a. Ova je momčad prošle godine odigrala protiv Genta egal utakmicu, mislim da ima nekog iskustva za postaviti se kako treba na travnjaku, ali i u glavi.


O Franku su u najavi utakmice kroz superlative govorili Karlo Bartolec i Robert Mudražija, ali kapetan »bijelih« ne misli da će zbog toga u Kopenhagenu na njega posebno paziti.


– Poznajem obojicu. Radi se o sjajnim igračima i ljudima, ali ne gledam na takav način to što su me istaknuli kao prijetnju. Ne bojim se posebnog tretmana, Kopenhagen neće posebno gledati na nas jer se sigurno osjećaju kao favoriti i pokušat će se nametnuti od prve minute. Ali i mi imamo svoje adute, imat ćemo svoje prilike i vjerujem da ćemo se pokazati u pravom svjetlu – zaključio je Andrijašević.