Rijeka vs. H. dragovoljac

Junak iz Maksimira uoči današnjeg sudara sa Sigećanima: “Ovoga puta će to biti druga priča”

Denis Frančišković

Nediljko Labrović /Foto PIXSELL

Nediljko Labrović /Foto PIXSELL

U prilog nam idu i sve te četiri domaće utakmice. Vjerujem da ćemo ih dobro odraditi i završiti jesen kao prvi - kaže vratar Labrović



RIJEKA Mnogi će s pravom reći, zagrebačku utakmicu protiv Dinama dobili su Goran Tomić i Nediljko Labrović. Na stranu da je momčad uvijek najvažnija, no Rijekin trener i njezin vratar ipak su bili središnje figure četvrtfinala Kupa. Tomić je postavio kompaktnu i hrabru postavu s dva napadača (Drmić – Obregon), ostavivši Murića na klupi, Labrović je svojim obranama zaključao vrata Modrima na putu izjednačenja i odlaska utakmice u produžetke. Obregon i Drmić su zabili, Labrović se promovirao u igrača utakmice. Rijeka je dobila što je htjela, ovaj put idealan scenarij bio je na njezinoj strani, koliko god nije bio protiv Hajduka. Ali za proći Dinamo, kako kaže Tomić, treba imati i sreće. A sreću opet treba isprovocirati…


– Čestitki je bilo puno odmah poslije utakmice, ali i drugog dana. Ljudi su stvarno sretni i zadovoljni, od navijača do prijatelja i poznanika. Meni je jako drago da sam ih uspio obradovati na jedan takav način. I doma u Dalmaciji svi su zadovoljni i sretni zbog mene. Stvarno mi je drago zbog svega toga. Igrač utakmice? Vidio sam to u medijima, naravno da sam zadovoljan, ali pohvalio bih cijelu momčad koja je odigrala disciplinirano i koja je dala maksimum.
U cijeloj priči Tomić se odlučio među vratnice poslati Labrovića, iako je samo utakmicu ranije Zlomislić jako dobro branio u Koprivnici. To još samo govori o međusobnom povjerenju, ali i širini koju ima Rijeka i na vratarskoj poziciji.


Ždrijeb nebitan


– Bila je to odluka trenera na dan utakmice. Ja se inače pripremam kao da ću svaku utakmicu braniti. Tako da to nije za mene bilo iznenađenje. Ali svakako bilo mi je iznimno drago što sam ponovo na golu. Trener je taj koji odlučuje, a na meni je da radim što bolje. Kad trener procijeni tko je bolji za utakmicu tog dana, taj će i braniti. Zadnja obrana ključna? Da, proslavio sam je posebno jer emocije su se nakupile, a na kraju krajeva ne dobiva se Dinamo svaki dan u Maksimiru.




Rijeka je ostvarila možda i najveću pobjedu ove jeseni.


– Odradili smo sve planirano i uspjeli smo iskoristiti naše šanse. U obrani smo bili jako dobri i rezultat je odraz te slike. Sreća? Bilo je i nje, naravno. Ovakve utakmice teško je dobiti ako nemaš i sreće. Povratak u Rijeku? Bilo je veselo, ali ne pretjerano jer znamo da nas čeka nova važna utakmica s Hrvatskim dragovoljcem. Dali smo si malo oduška, ali opet ne previše.


Pobjeda nad najboljom hrvatskom momčadi sigurno je zamašnjak i na planu samopouzdanja.


– Sigurno će nam ova pobjeda donijeti puno, napunili smo se samopouzdanjem. Dinamo je naš veliki klub i rival, vjerujem da ćemo sve utakmice do kraja godine odraditi u odličnom raspoloženju. Ždrijeb Kupa? Nama je svejedno, bitno je u svaku utakmicu ući sto posto. Ako budemo u njoj kao protiv Dinama, rezultat će sigurno biti dobar za nas. To je specifično natjecanje u kojem nemaš pravo na popravni i svjesni smo koliko je sve to zahtjevno. Ova momčad ima karakter i nadamo se prolazu u finale.


Osijek ključan


Hrvatski dragovoljac, subotnji protivnik, otkinuo je dva važna boda Bijelima…


– S obzirom na to da su novi prvoligaši, igrače Dragovoljca još nismo toliko dobro niti poznavali. Mislim da će danas to biti druga priča. U prilog nam idu i sve te četiri domaće utakmice. Vjerujem da ćemo ih dobro odraditi i završiti jesen kao prvi. Derbi s Osijekom? Jako važna utakmica, vrlo vjerojatno će i odlučivati o jesenskom prvaku. Svjesni smo važnosti te utakmice i uvjereni u pozitivan rezultat. Rijeka samo jednom jesenski prvak? Neka se to ponovi i ove sezone. Samo moramo biti strpljivi i bez srljanja. Prvo Dragovoljac pa Osijek, jedino tako možemo napraviti rezultat. Tako se rade velike stvari. A mislim da je ova momčad sposobna za to.


U momčadi Bijelih do izražaja je posebno došao voljni i karakterni element. Nije se bilo lako vratiti nakon poraza od Hajduka…


– Derbiji su posebni. Koji put dobiješ, koji put izgubiš. Bitno je da smo u Koprivnici pokazali naše pravo lice. I sada protiv Dinama. To su prave odlike ove momčadi, a utakmica protiv Hajduka je do jednog dijela isto bila savršeno odrađena. Stvarno sam zadovoljan kako je momčad reagirala u posljednje dvije utakmice.


Zanimljiva je završnica Kupa, ali i HNL-a. Gledatelji su napokon došli na svoje…


– Prvenstvo je definitivno jedno od zanimljivijih. Mislim da gledatelji kad upale televiziju uvijek mogu vidjeti neku dobru utakmicu HNL-a. I da mogu uživati – zaključuje Labrović.