Mogući transfer

Jozo Šimunović je ponuđen Rijeci, ali riječ je o (pre)skupom igraču koji nije prošao liječnički u Turskoj

Mateo Sučić

Jozo Šimunović u dresu Celtica/Foto REUTERS

Jozo Šimunović u dresu Celtica/Foto REUTERS

Čak i kada bi Šimunović osjetno smanjio svoje financijske zahtjeve, pitanje je jesu li na Rujevici spremni riskirati s igračem koji je imao problema s oba koljena



RIJEKA Jozo Šimunović već se nekoliko dana kuloarski spominje kao novi igrač Rijeke, posljednjih dana u priču su se uključili i otočki mediji, ali taj je posao na dugom štapu. Istina je da je Šimunović ponuđen Rijeci, kao i da je sam igrač zainteresiran za dolazak na Rujevicu, ali realnost je da je prevelika razlika između njegovih zahtjeva i onoga što mu »bijeli« mogu ponuditi. Uz to, nejasan je i njegov zdravstveni karton, Celtic mu nije produžio ugovor, a Šimunović kao slobodan igrač nije uspio pronaći angažman.


Neki turski mediji su pisali da u dva tamošnja kluba nije prošao liječnički pregled. Čak i kada bi se uspio postići dogovor vezan uz financije, odnosno kada bi Šimunović osjetno smanjio svoje zahtjeve, pitanje je jesu li na Rujevici spremni riskirati s igračem koji je imao problema s oba koljena. Ne zbog njegovih igračkih kvaliteta, već zbog financija o kojima se na Rujevici posebno vodi računa.