Mogući rastanak

Još jedan stanovnik Rujevice mogao bi karijeru nastaviti u Poljskoj, Slask zainteresiran za Murića

Portal Novi list

Robert Murić/Foto PIXSELL

Robert Murić/Foto PIXSELL

Poljska čini se postaje obećana zemlja za hrvatske nogometaše, posebno one koji su ostali bez  dijela primanja u svojim klubovima uslijed epidemije koronavirusa poput igrača Rijeke



RIJEKA Još jedan igrač Rijeke mogao bi ovoga ljeta karijeru nastaviti u Poljskoj. Alexander Gorgon se već oprostio od Rujevice, njegova nova adresa je Pogon iz Szczecin, prema medijskim nagađanjima bliskim Slasku iz Wroclawa Rujevicu bi mogao napustiti Robert Murić.


Ofenzivni veznjak ili krilni napadač se od svojega dolaska u Rijeku nije uspio osjetnije nametnuti i izboriti za ulogu standardnog prvotimca. Povremeno je ulazio (sakupio je 47 službenih nastupa), zabio neke važne golove (ukupno 14), ali uglavnom nakon bljeskova i poteza za pamćenje završavao  na klupi za pričuve i to kod obojice trenera Igora Bišćana i Simona Rožmana. Nije nebitno da mu ugovor s Rijekom ističe za godinu dana, dakle ovo je posljednji pogodan trenutak da se od njegova odlaska  nešto simbolično zaradi ili pod povoljnijim uvjetima raskine ugovor.


Poljska čini se postaje obećana zemlja za hrvatske nogometaše, posebno one koji su ostali bez  dijela primanja u svojim klubovima uslijed epidemije koronavirusa poput igrača Rijeke (ostali su bez dvije trećine primanja). Slask je prošlu sezonu zaključio na petom mjestu, odnosno mjesto ispred Gorgonova Pogona iz Szczecina.