Kaljenje u Puli

Još jedan mladi igrači odlazi na posudbu, Denis Bušnja u dresu Istre 1961

Portal Novilist.hr

Denis Bušnja/Foto PIXSELL

Denis Bušnja/Foto PIXSELL



RIJEKA Denis Bušnja odlazi na posudbu u Istru 1961, koja je u svojim redovima okupila cijelu plejadu darovitih igrača hrvatskih prvoligaša. Po svemu sudeći posljednji je to odlazak s Rujevice ovoga ljeta. Bušnja će u redovima pulskog prvoligaša boraviti do kraja sezone. Devetnaestogodišnji napadač sakupio je u riječkom dresu 17 nastupa, 15 u prvenstvu i dva u Kupu Hrvatske.


Bušnja je za prvu momčad debitirao 26. rujna 2018. u šesnaestini finala Kupa Hrvatske i pobjedi Rijeke na gostovanju kod Radnika iz Križevaca (0:9), utakmici u kojoj je ujedno postigao svoj jedini pogodak u bijelom dresu.


Rijeka je ovoga ljeta osim Bušnje poslala na posudbu niz mladih igrača (Mitrović, Turčin, Liber, Nevistić, I. Smolčić, Štefulj…), a naravno da se posljednji odlazak nije slučajno poklopio s dovođenjem Franka Andrijaševića i ostankom velike većine prvotimaca u Bišćanovoj svlačionici. Bušnjinjim odlaskom u kadru prve momčadi ostala su točno petorica donedavnih juniora “bijelih”. Pričuvni vratar Ivor Pandur, braniči Filip Braut i Hrvoje Smolčić, veznjak Ivan Lepinjica i napadač Matej Vuk. Lepinjica za sada jedini igra standardno dok Smolčić ulazi povremeno.