Presica Genta

JESS THORUP: Očekujem da će nas Rijeka napasti, a ne igrati s pet igrača u obrani

Denis Frančišković

Jess Thorup, trener Genta/R. BRMALJ

Jess Thorup, trener Genta/R. BRMALJ

 Analizirali smo prvu utakmicu i iz nje puno naučili. Bit će to jedna sasvim drugačija utakmica jer Rijeka mora postići pogodak što će zasigurno otvoriti dosta prostora za igru - istaknuo je trener Genta



RIJEKA Nogometaši Genta odradili su trening sat i pol ranije od Riječana. I to po priličnoj sparini, u uvjetima koji ovoga četvrtka čekaju obje momčadi na Rujevici. Sudeći po najava gosti su čvrsto na zemlji, umjereni u izjavama, a njihov trener Jess Thorup po svemu sudeći neće puno kemijati sa sastavom. Uostalom momčad im je u obrani odigrala praktički bez zamjerke, izuzme li se pogreška kod gola Halilovića koja im je donijela početni šok iz kojeg su se početkom nastavka brzo vratili. I potom lakoćom kontrolirali zbivanja na travnjaku, došli do minimalne prednosti od 2:1.


– Pred nama je velik cilj, prije tri mjeseca uopće nismo razmišljali o Europi, a sada nas 90 minuta dijeli od skupine Europske lige. Analizirali smo prvu utakmicu i iz nje puno naučili. Bit će to jedna sasvim drugačija utakmica jer Rijeka mora postići pogodak što će zasigurno otvoriti dosta prostora za igru – istaknuo je Jess Thorup, trener Genta dodajući. – U prvoj utakmici cilj Rijeke bio je dobro se obraniti, što su uspjevali, a i zabili su važan pogodak. No, mi smo momčad koja nećemo čekati i braniti se. Uvijek težimo igri, napadat ćemo i pokušati pobijediti. Govorit ćemo na travnjaku, došli smo s 22 igrača jer ovo je za nas jako važna utakmica. 





Momčadi se posljednjih dana priključio Sven Kums, kapetan iz 2015. godine kad je Gent došao do povijesnog, jedinog naslova. Kums je stigao iz Andrelechta, prije toga branio boje Watforda i Udinesea.


– Sven je motiviran i spreman igrati. Prije četiri dana prva je momčad igrala međusobnu utakmicu i on je odigrao 60 minuta – kaže Thorup koji se osvrnuo i na izostanak Brechta Dejaegerea.


– On je ozlijeđen, osjetio je bol u nozi. Je li u pitanju neki izlazni transfer? Ne, u pitanju je ozljeda – tvrdi trener Genta koji je itekako svjestan da će utakmica na Rujevici biti nešto sasvim drugo od one na Ghelamco Areni.


– Naravno da nas Rijeka može napasti, to i očekujemo. Na domaćem terenu uglavnom imaju posjed lopte i kontroliraju igru. Očekujem drugačiju igru, a ne da igraju s pet igrača u obrani. No, vjerujem da možemo odgovoriti protuigrom i izboriti prolaz dalje – zaključio je Thorup.