Tibor Halilović

Jedan od junaka šibenskog finala uoči nove europske avanture bijelih: “Novac nije presudan, ali neke stvari se trebaju poklopiti”

Denis Frančišković

Tibor Halilović/D. ŠKOMRLJ

Tibor Halilović/D. ŠKOMRLJ

Imamo dobru kvalitetu ako ostanemo na okupu. I dobar karakter kao momčad - kaže veznjak "bijelih"



RIJEKA  Tibor Halilović uz vratara Ivora Pandura pretvorio se u središnju figuru šahovske partije na Šubićevcu. I pritom povukao matni potez na dodavanje Pavičića.


– Dojmovi su fantastični. Pogotovo nakon ovako duge i teške sezone nije moglo zabršiti na bolji način – kaže Halilović, radilica Rijekinog srednjeg reda. – Uspjeh je tim veći jer znamo da je sezona bili izjednačena do kraja. »Lokosi« su se također pokazali u pravom svjetlu, kvalitetna su momčad koja je završila druga. Imali su i dvije, tri šanse bolje od naših. No, sreća nas je sada poljubila, dogodilo se nešto što nas baš u zadnje vrijeme nije pratilo u HNL-u. Svi smo željeli biti drugi, no sportski ciljevi su bili vezani uz Europu i moramo biti zadovoljni i s trećim mjestom. Trofej samo daje dodatnu draž svemu tome u završnici sezone.


Halilović je zabio i u lanjskom finalu kada je slomljen Dinamo…




– Poseban je to osjećaj, pogotovo kad se još pokaže kao presudan detalj utakmice. Mislim da je cijela akcija bila kvalitetna, Lončar je dobio dobru loptu u prostor i vratio Pavičiću koji se odlučio na dodavanje iako bi većina igrača u toj situacija pucala na gol. No, zvao sam ga i to je možda presudilo. Rekao je poslije da me čuo i vratio mi povratnu. Sam sebi sam rekao da ću primiti loptu pa odmah s njom pod prečku pa kako završi. Ispalo je najbolje.


Sezona se na kraju može ocijeniti uspješnom?


– Do kraja smo bili u igri za drugo mjesto, a onda nam se sve to vratilo u Kupu. Nije mala stvar da smo se vratili nakon slabih rezultata i pritom pobijedili Dinamo, Hajduk i sada Lokomotivu. Sezonu smo završili na najbolji mogući način. Trofej je tu, moramo svi biti zadovoljni


Promovirali ste se u stožernog igrača Rijeke, u nešto što nije uspjelo Pavičiću?


– Zadovoljan sam svojim igrama iako mislim da je još bolje bilo prije korone kada smo bili još uigraniji. Uvijek nastojim dati maksimum, a nekad ide, nekad ne. Sad me je nagradilo u jako bitnoj utakmici. Uvjeren sam da Rožman ima povjerenje u mene, a i kod mene je ono raslo iz utakmice u utakmicu. Primjećivalo se da želim napredovati, a svakako puno je i do trenera i naravno suigrača. Igrali su igru koja meni odgovara kao igraču na toj poziciji.


Nova sezona već je na vratima, trener Rožman često je isticao da je ovo zapravo dio priprema za nove izazove?


– Završilo je idealno, sad slijedi malo odmora, želimo krenuti dalje na temelju ovoga što smo napravili u posljednje vrijeme. Pobijedili smo zadnjih pet utakmica i to nije mala stvar. Bit će to najbolji mogući poticaj za početak nove sezone.


Cilj je i dalje ostati konkurentan za sam vrh hrvatskog nogometa i ostaviti više traga u Europi?


– Imamo dobru kvalitetu ako ostanemo na okupu. I dobar karakter kao momčad. Za Europu će se morati neke stvari poklopiti. Sigurno da se možemo pojačati, a i svatko od nas može još i bolje. Novac nije presudna formula za uspjeh, što smo vidjeli na primjeru Osijeka i Hajduka. Bilo je malo problema s ozljedama i koronom, ali kad smo na visini jako smo kvalitetni – zaključuje Halilović.