Ivan Tomečak

Jedan od junaka Rijekinog trijumfa na Poljudu: “Igrali smo koliko nam je trebalo…”

Ivan Tomečak nakon pogotka na Poljudu/Foto HNK Rijeka

Ivan Tomečak nakon pogotka na Poljudu/Foto HNK Rijeka

Šteta, jer mogli smo zabiti još koji gol. Dobili smo gol iz kornera što se ne bi smjelo događati, ali dobro - pobijedili smo - rekao je Tomečak na Radio Rijeci



RIJEKA U kultnoj radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride oglasio se Ivan Tomečak, jedan od junaka Rijekinog trijumfa na Poljudu:


– Dobra utakmica, uzeli smo sva tri boda protiv, kako su najavljivali, favoriziranog Hajduka. To je uvijek najslađe. Imali smo cilj koji smo na kraju i uspjeli ispuniti. Uzeli smo sva tri boda. Igrali smo koliko nam je trebalo i zasluženo osvojili tri boda.


U posljednje vrijeme igrate jako dobro, često ste gore. Je li to neka nova taktička zamisao ili sami osjetite prostor pa odjurite prema naprijed?




– Sve ovisi od utakmice do utakmice. Imamo svoju taktiku kojom igramo. U trenutku kada se otvori prostor mi ga koristimo. Ponekad je to malo više, a ponekad malo manje. Sve ovisi o suparniku. Protiv Hajduka je to bilo dobro, triput sam se pojavio gore. Bolje je tako, jednom ili dvaput doći gore i zabiti gol ili asistirati nego ići 50 puta gore pa ne bude ništa. Hvala Bogu ovoga puta nas je išlo, zabili smo golove, bili smo agresivni i radili ono što nam je šef rekao. Hvala navijačima koji su došli iz Rijeke na podršci.


Dobro vam je sjela lopta kod gola?


– Malo sam sačekao da padne i to je – to. U takvim situacijama lopta zna otići preko noge, ali sada je hvala Bogu ušla.


Do kraja sezone sakupit ćete preko 200 nastupa za Rijeku?


– Blizu sam, nedostaje mi još dvadesetak nastupa. Nadam se da ću do kraja sezone do ispuniti.


Koliko vas je motivirala podcjenjivačka atmosfera uoči derbija?


– Uvijek kada igraš na Poljudu ne možeš očekivati da te stave u ulogu favorita. To nam ne neki način ide na ruku, pojavi se razmišljanje: “OK, samo vi pričajte, mi ćemo pokazati svoje na terenu”. Igrali smo koliko nam je trebalo i zabili dva gola. Šteta, jer mogli smo zabiti još koji gol. Dobili smo gol iz kornera što se ne bi smjelo događati, ali dobro – pobijedili smo – rekao je Tomečak na Radio Rijeci.