Derbi na Rujevici

Je li Ristovski za ovaj nasrtaj na Ivanovića trebao dobiti crveni karton?

Portal Novi list

Foto Igor Soban/PIXSELL

Foto Igor Soban/PIXSELL

Ristovski je rukama za vrat nasrnuo je na Ivanovića i nastavio se igraču Rijeke unositi u lice. Sudac Bel ovaj fizički kontakt sankcionirao je samo žutim kartonom



U derbiju 15. kola SuperSport HNL-a Rijeka i Dinamo su pred 8.108 gledatelja na Rujevici odigrali 2-2.


Dinamo je vodio 1-0 i 2-1, ali se Rijeka oba puta vratila za konačnih 2-2.


Dario Špikić je doveo Dinamo u vodstvo u 41. minuti, izjednačio je Lindon Selahi u 53. minuti, da bi Dino Perić u 81. donio hrvatskom prvaku novu prednost. Konačnih 2-2 postavio je Matej Mitrović u 88. minuti.




Nakon što je Dinamo poveo 0-1 pred kraj prvog poluvremena uzavrle su strasti na terenu. Najprije je igrač Dinama Kulenović laktom udario Mitrovića, nakon čega je uslijedilo naguravanje igrača obje momčadi.


Sudac Bel to je pokušao zaustaviti tako što je podijelio žute kartone Kulenoviću, Mišiću i Pašaliću.


Nedugo potom uslijedio je prekršaj riječkog igrača Ivanovića na igraču Dinama Perkoviću. Situacija je brzo eskalirala, a najratobornijim pokazao se dinamovac Ristovski.



U očitom naletu bijesa, kakav ne priliči jednom profesionalcu, rukama za vrat nasrnuo je na Ivanovića i nastavio se igraču Rijeke unositi u lice uz salvu psovki.


Sudac Bel nije Ristovskom pokazao crveni karton za ovaj nasrtaj na riječkog igrača. Umjesto toga je obojici podijelio žute kartone.


Je li sudac Bel bio u pravu prosudite sami, a video možete pogledati OVDJE.


Zanimljivo je usporediti ovu riječku situaciju s crvenim kartonom koji je Rodri, igrač Manchester Cityja dobio u utakmici protiv Nottinghama.



Rodri je nasrnuo na suparničkog igrača na sličan način, a sudac nije imao dileme – Rodri je dobio crveni karton.