Sretan u Rijeci

JAKOV PULJIĆ ‘Želimo osvojiti drugo mjesto i biti ispred Hajduka na kraju sezone’

Orlando Rivetti

SVE ZA LJETO I JESEN U EUROPI – Jakov Puljić / snimio  V. KARUZA

SVE ZA LJETO I JESEN U EUROPI – Jakov Puljić / snimio V. KARUZA

Počeli smo slagati mozaik, dobra smo momčad. Sretan sam zbog svega što se događa oko Rijeke. Želimo osvojiti drugo mjesto, biti ispred Hajduka, za pravu atmosferu na kraju sezone – kaže Puljić



72. minuti zamijenio je »devetku« Čolaka, pet minuta kasnije upisao se u listu strijelaca. Jakov Puljić postigao je treći pogodak za Rijeku u pobjedi (3:1) nad Slavenom. Slavonac, dijete Cibalije, od svoje sedme godine, do odlaska u 22. u Lokomotivu pa Inter, odakle je stigao na Kantridu. Nakon što je Riječanima na oproštaju sa Zaprešićem zabio prekrasan gol. Ipak, najljepši trenutak dosadašnje karijere doživio je u dresu Rijeke. Na Rujevici je na koljena bacio Storarija, vratara Milana, zatresao mrežu iz slobodnog udarca. Potez za reklamni spot, umjetničko djelo. Poput udarca s kojim je zatresao mrežu Dinama. Ipak, na utakmici s Milanom, gol je bio za obitelj, oca Marinka, u mladosti amaterskog napadača, majku i brata, te djevojku Enu.


Nakon utakmice s Milanom Matjaž Kek stišao je euforiju majstorije iz slobodnog udarca izjavom:


»Koliko je vas vidjelo sprint u 93. minuti kada je Puljić zatvorio napad na njihovoj desnoj strani! To su kod mene bitne stvari…«




U Koprivnici je Puljić ušao u igru kada je momčad počela padati, zabio gol i otklonio svaku dilemu, ako ih je uopće bilo. Jer, Riječani su nametnuli snagu kvalitete.


Krasi ga instinkt ubojice. Vratara, naravno.


Deveti gol u HNL-u ove sezone. Početak u Interu, pa nastavak serije na Rujevici. Nisu daleko odmakli Heber, prvi sa 15 golova, i Soudani sa 13 golova…


Igra i pobjede


– Najvažnije je da dobro igramo i što je najbitnije – pobjeđujemo. Jedno bez drugoga ne ide… Bilo bi lijepo zabiti još nekoliko golova za bolji učinak ekipe. Ali prvi će strijelac biti Heber. Ako bude trebalo, gurnut ću njemu loptu, iako je on uvijek tamo gdje se događaju bitne stvari u kaznenom prostoru.


Koliko ste zabili golova u Rijekinu dresu?


– Osam golova. Pet u HNL-u, dva u Kupu i jedan u Europi. Šteta onog nezabijenog na San Siru vrataru Donnarummi. To su utakmice za koje se živi. Sada se pripremamo za »ljeto i jesen u Europi«.


U Koprivnici ste upali umjesto Čolaka, na poziciji prve špice, ali djelovali ste i na nekim utakmicama i iza prvog napadača, tamo gdje obično sada igra majstor poteza, Pavičić?


– Odgovara mi jedna i druga pozicija. Lijepo iskustvo. Spreman sam uvijek biti u službi kolektiva. Odigrat ću gdje god me trener stavi. Nikakav problem. Dobro surađujemo u igri prema naprijed.


U Koprivnici je situacija bila čista. Egzekucija?


– Imao sam prostora. Ciljao sam. Imamo samopouzdanje. Zadovoljan sam kako sam odradio posao. Tri boda, moj gol… Što igrač može više poželjeti? Pokazali smo svoju snagu, ušli u onu prekinutu seriju prije remija s Hajdukom. Gdje smo mogli uzeti sve. Da je bilo malo više sreće…


Utakmica u Koprivnici. Prvih pola sata nije bilo previše igre?


– Demonstrirali smo kvalitetu Rijeke. U dva napada možemo riješiti utakmicu. Pokazali da smo spremni, da smo došli po bodove. Završilo je na najbolji mogući način.


Dobra momčad


Heber je ostao na 15 golova, nakon sjajne serije, sada apstinira. Desno je razigrani Acosty počeo zabijati… Sada u igri prema naprijed svi dajete golove?


– Heber je čovjek i igrač! Zadovoljstvo je s njim dijeliti svlačionicu, biti na terenu. Nema za njega problema, nastavit će uskoro, možda već u petak u Kranjčevićevoj, tamo gdje je stao, zabijati golove. Na svoj specifičan način. Acostyjeve su odlike kao i Heberove. Drago mi je zbog njih i zbog mog »cimera« Paveta… Pavičić igra odlično. Počeli smo slagati mozaik, veoma dobra smo ekipa. Sretan sam zbog svega što se događa oko Rijeke, drago što sam dio cijele te prekrasne priče.


Odradili ste tri gostovanja?


– Naporno je bilo, posebice za igrače koji su odradili po cijele utakmice. Tu smo da igramo nogomet, a ne da se žalimo na umor. Želimo osvojiti drugo mjesto, biti ispred Hajduka, za pravu atmosferu na kraju sezone.


Rijeka igra sve bolje?


– Osjeća se to u igri. Neki »blackouti« će se popravljati s treninzima. Formom igrače. Bit ćemo pravi do kraja sezone.


Predstoje još dva gostovanja, kod Rudeša i Istre 1961, prije domaće utakmice s Osijekom?


– Zahtjevne utakmice protiv utopljenika. Moramo ostvariti dvije pobjede i nakon toga konačno prvi put ove sezone dobiti Osijek!


Poslastica je u posljednjem, 36. kolu, dolazi Hajduk?


– Prava utakmica. Spektakl u kojem moramo opravdati očekivanja. Dobiti i potvrditi drugo mjesto!