Autor pokera golova

JAKOV PULJIĆ Osjetio sam trbušni zid, ali Bišćan je rekao da vidi da želim postići još koji gol

Denis Frančišković

Ivan Lepinjica, Jakov Puljić i Maxwell Acosty/V. KARUZA

Ivan Lepinjica, Jakov Puljić i Maxwell Acosty/V. KARUZA

 Nisam igrao, a na proljeće se sve jednostavno otvorilo. Zabio sam jedanaest golova, što je stvarno impresivno. Željni smo uspjeha, ali treba ići utakmicu po utakmicu. Bitno da učvrstimo drugo mjesto. To je po meni prioritet. I naravno, finale Kupa Hrvatske – naglašava Jakov

RIJEKA Od pričuve do prvog strijelca. Klupskog i HT Prve HNL! Jakov Puljić s četiri je »komada« natrpao mrežu svog bivšeg kluba, donio Riječanima zlata vrijedna tri boda u cementiranju druge pozicije i izbio na prvo mjesto liste strijelca HNL-a. Četrnaest golova postigao je još samo Mirko Marić, golgeter Osječana. Uz Puljića, koji je izbio u prvi plan, bila je to pobjeda cijelog sastava »bijelih«, treća s identičnim omjerom nakon povijesnih nad Zadrom i Cibalijom. Bez obzira na slabost protivnika, ova momčad Igora Bišćana prezentirala je svoju raskoš iako bi samo prije mjesec i pol dana unazad malo tko na nju polagao tako velike nade. A i statistika puno govori, Rijeka je uputila čak 26 udaraca prema golu Zaprešićana! Prepolovljena Rijeka igra iznad očekivanja, marljivo skuplja bodove i sa svakim drugim, trećim kolom dobiva novog igrača. Prvo su to bili Bušnja pa Vuk, zatim Lepinjica, čija igra plijeni sigurnošću i jednostavnošću, sada su to braća blizanci Hrvoje i Ivan Smolčić… Naravno uz Murića i Halilovića, koji su se zasad dobro prilagodili.

Vinkovčanin Jakov Puljić posebna je priča Rijekine svakodnevice. U rodnom gradu igrao je do 21. godine, jedno vrijeme i sa Župarićem, te debitirao upravo protiv Intera. I od tada Rijeka i Inter u stalnoj su povezanosti trenutačno prvog klupskog »topnika«. Prvi gol Jakov je zabio baš protiv Zaprešićana u dresu Cibalije 2012. godine, a zatim otišao upravo u – Inter! Tamo je u 53 utakmice zabio 19 golova i skrenuo pozornost na sebe. Zanimljivo, i u svojoj posljednjoj utakmici u dresu Intera zabio je gol Rijeci, ali u porazu (1:3).


– Ovo je jedna od mojih najboljih partija od kada sam u Rijeci, ali samo što se tiče efikasnosti, što se tiče igre mislim i da nije. Ali pogoci se broje i sigurno sam presretan zbog svega toga. Ovo mi je prvi put da sam na nekoj utakmici zabio četiri gola – istaknuo je Jakov nakon slavljeničke večeri. – Je li bilo dosad »hat-trickova«? Pa nije ni njih, ha, ha… Osjećao sam da ćemo napraviti jako dobar rezultat, ali baš toliko golova nisam očekivao.


Činilo se da će ga u završnici utakmice zamijeniti Čolak kojemu nakon ozljede treba minutaža, no Bišćan je »imao žicu«. Osjetio je da Puljić može još više za nova dva pogotka i zaslužene ovacije.




– Osjetio sam u jednom trenutku trbušni zid, nisam se trošio koliko inače. Bišćan mi je rekao da me ne želi vaditi, ali i da vidi na meni da želim postići još koji gol. I na kraju sam uspio. Sve se super poklopilo. Lijevo krilo? Istina, završio sam i tamo. Ali u Rijeci u sadašnjoj situaciji ne možeš previše birati poziciju na kojoj želiš igrati. Snalazim se… – dodaje Puljić.


S nova četiri pogotka »bacio je rukavicu« izazova Mirku Mariću iz Osijeka, već neko vrijeme vodećem strijelcu lige.


– Lagao bih kad bi rekao da nisam, ali da mi je to netko rekao prije dva mjeseca, vjerojatno bih se samo na to nasmijao. Nisam igrao, a na proljeće se sve jednostavno otvorilo. Zabio sam jedanaest golova, što je stvarno impresivno. Željni smo uspjeha, ali treba ići utakmicu po utakmicu. Bitno da učvrstimo drugo mjesto. To je po meni prioritet. I naravno, finale Kupa Hrvatske – naglašava Jakov….


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU