Strijelac protiv Slavena

JAKOV PULJIĆ: Ne zamaram se na kojem ću mjestu završiti kao strijelac, najvažnije mi je igrati

Denis Frančišković

Jakov Puljić/V. KARUZA

Jakov Puljić/V. KARUZA

Može se reći da smo dobili Belupo bez stresa iako utakmica nije bila toliko laka koliko se možda čini. Najvažnije je da smo pobijedili – kaže Puljić



RIJEKA Jakov Puljić opet je onaj stari. Zabija, asistira i puno trči između protivničkih stopera. Uporan je i željan dokazivanja, a u isto vrijeme čvrsto na zemlji, svjestan kad je dobro da ga svi tapšu po ramenu, kad je loše sve pada u zaborav. Osjetio je to Puljić dobro na svojoj koži. Dugo nije bio u prvom planu u vrijeme dok je golove zabijao Antonio Čolak, potom se vratio protiv Gorice i po izlasku iz igre u 67. minuti doživio zvižduke sa zapada. No, kad je Rijeci bilo nagore vratio se u velikom stilu, ovog proljeća zabio sedam golova, četiri u posljednje četiri utakmice. Sve je krenulo u Zaprešiću kada je u pobjedi 4:2 zabio dva pogotka, a potom jedan Rudešu, Dinamu, Osijeku, Lokomotivi i Slaven Belupu. Posljednja dva, posebno bitna, donijela su »bijelima« šest bodova.


– Može se reći da smo dobili Belupo bez stresa iako utakmica nije bila toliko laka koliko se možda čini. Najvažnije je da smo pobijedili – kaže Puljić.


Zadovoljan je kako ga ide u posljednje vrijeme. Uz puno vlastitog truda bitna mu je i podrška suigrača.




– Zadovoljan sam trenutačnom formom, i što se tiče golova i asistencije i defenzivne igre. Mislim da još više mogu sudjelovati u igri mada mi je to s pozicije špice teže. No, nema veze, dobro je i ovako.


Priznaje da mu u nekim trenucima i nije bilo lako. Ali tako je to u nogometu. I protiv Slavena je u 18. minuti kod 0:0 promašio veliku šansu iako bi se prije moglo reći da ga je lopta iznenadila. No, u konačnici je zabio lijep gol glavom na ubačaj Murića.


– Zvižduci teško padnu svakom igraču. Nije bilo lako, ali eto izdigao sam se odmah sljedeću utakmicu. Hvala Bogu bio sam nagrađen s dva gola i odmah me krenulo. Sad mi je lakše, ali ne bih se vraćao na to. To je tako… 


Trenutačno s deset golova dijeli treće mjesto liste strijelaca s Jairom, Caktašom i Zwolinskim. Heber je ostao na devet, a Čolak i Gorgon su zabili osam pogodaka.


– Bio sam i prijašnjih sezona u vrhu hrvatskih strijelaca. Prošle godine zabio sam jedanaest golova, pretprošle sam na polusezoni zabio devet i dijelio prvo mjesto sa Soudanijem. Dobro je, ali ne zamaram se previše s tim na kojem ću mjestu završiti kao strijelac. Najvažnije mi je igrati u ovom trenutku – tvrdi Puljić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU