Trener NK Rijeke

Jakirović najavio utakmicu s Varaždinom na Rujevici: Uz pomoć publike kaznit ćemo njihove mane

Denis Frančišković

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

I da nema tri žuta Frigan bi bio jako upitan. Dva je dana bio na štakama, noga mu je ljubičasta i ima jedan veliki ožiljak od krampona - tvrdi Sergej Jakirović



RIJEKA Strasti Derbija della Učka su se smirile, nogometaši Rijeke vraćaju se Rujevici. Nedjeljni gost Bijelih je vrlo dobri Varaždin (15 sati) u posljednjoj domaćoj utakmici prije Dinama, a potom i stanke.


Nakon nje Riječane čakaju čak tri domaće utakmice u seriji, Rujevicu će pohoditi Osijek, Šibenik i Hajduk.


Momčad Sergeja Jakirovića praktički u te četiri domaće od pet utakmica drži ključ Europe. Sama kroji svoju sudbinu što je bio i cilj.




– Opet važna utakmica, uostalom kao i svaka do sada. Nama je važna jer igramo doma i želimo popraviti domaći skor koji nije dobar – kaže trener Jakirović.


– Dolazi nam vrlo dobra momčad, dobro izbalansirana i napadački orijentirana. Kolega Mario Kovčević radi jako dobar posao zajedno sa sportskim direktorom Nikolom Šafarićem.


Četiri su latentne opasnosti od strane Varaždinaca, ali izvor svih akcija je Teklić. S Droždekom su dobili još više na širini, dubinu imaju sa Šegom, a tu je i strijelac Brodić.


To je momčad koja se voli nadigravati i teži pogotku. Morat ćemo biti maksimalno disciplinirani i taktički odgovorni. Uz pomoć publike nastojat ćemo kazniti neke njihove mane koje smo uspjeli skautirati.


U momčadi Bijelih neće biti Frigana koji je zaradio treći žuti, ali i da nije kartoniran ne bi igrao nakon opasnog starta u Puli kada je isključen Mlinar. U konkurenciju se vraćaju Selahi i Liber.


– I da nema tri žuta Frigan bi bio jako upitan. Dva je dana bio na štakama, noga mu je ljubičasta i ima jedan veliki ožiljak od krampona.


Ne optužujem Mlinara koji je izuzetno korektan i dobar igrač. On to nije namjerno napravio. No, dosta se provlači kroz novine da nije trebao biti isključen, ali išao je na loptu pa u nastavku zakačio Frigana.


Matija je tek jučer počeo trenirati. I tu možemo vidjeti koliko je to opasan start bio. Tu su Obregon i Jurić, odlučit ćemo se za najzdravije i najspremnije – kaže Jakirović.