Sjajna forma

Ivan Nevistić je potvrdio da je materijal za A selekciju i Zlatka Dalića, no kod Igor Bišćana ne kotira dobro

Mateo Sučić

Ivan Nevistić/Foto Arhiva NL

Ivan Nevistić/Foto Arhiva NL

Izbornik Igor Bišćan, osim Šempera, koji već drugu godinu brani na visokoj razini u talijanskoj Serie B, pretpostavio mu je i Dominika Kotarskog, koji je dvije godine mlađi, ali koji brani za mladu momčad Ajaxa u drugoj ligi



RIJEKA Ivan Nevistić ove sezone brani na visokoj razini, ne samo u utakmicama HT Prve lige već i u Europi, gdje s druge strane ima za suparnike vrhunske ofenzivce koji na nogometnoj tržnici vrijede po nekoliko desetaka milijuna eura. Uz to, Ivan Nevistić je i mladi reprezentativac Hrvatske, ali iako je prošle sezone bio ponajbolji vratar lige u dresu Varaždina, odnosno iako niže sjajne europske utakmice u dresu Rijeke, ne kotira najbolje u reprezentaciji do 21 godine u kojoj je tek treći vratar. Izbornik Igor Bišćan, osim Šempera, koji već drugu godinu brani na visokoj razini u talijanskoj Serie B, pretpostavio mu je i Dominika Kotarskog, koji je dvije godine mlađi, ali koji brani za mladu momčad Ajaxa u drugoj ligi.


Ne treba se truditi shvatiti logiku izbora, iako nema dvojbe da je Nevistić potvrdio potencijal da izraste u vratara visoke europske klase. Tko zna, možda to prepozna i izbornik seniorske reprezentacije Zlatko Dalić, koji osim Dominika Livakovića i Simona Sluge nema puno vratara koji brane na visokoj razini kao što je to slučaj s Nevistićem.