Kriva poruka Saveza

Ivan Mance prvi iz HNK Rijeka progovorio o kazni za Grezdu: “Čestitamo uključenima u njeno donošenje, prekrasan primjer djeci i mladima”

Portal Novilist.hr

Ivan Mance, Foto: S. DRECHSLER

Ivan Mance, Foto: S. DRECHSLER

Utvrdili smo ono što su svi već i znali, a to je da Grezda i Čolak niti jednom nisu bili u kontaktu niti su razmijenili niti jednu riječ, a kamoli uvredu te da je do udaranja došlo bez ikakvog povoda - kaže zamjenik sportskoga direktora HNK Rijeka



RIJEKA Odlukom Disciplinske komisije HNS-a, Eros Grezda kažnjen je sa samo četiri utakmice pauze nakon fizičkog napada na Antonija Mirka Čolaka. Zanimljivo je da je Franko Andrijašević prije tri godine dobio tri utakmice kazne zbog dobacivanja “pusti smrada”, što jasno pokazuje stav Saveza o nasilju na stadionima i izvan njih, a o svemu je progovorio i Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke.


– Kazna je takva da ne zavrjeđuje nikakav komentar. Čestitamo uključenima u njeno donošenje jer je prekrasan primjer svima u društvu i sportu, a pogotovo djeci i mladima koji se bave nogometom i kojima su igrači Prve HNL uzori – rekao je Ivan Mance za službenu klupsku stranicu.


Iz HNK Rijeka naglašavaju kako je HNS propustio poslati glasnu i jasnu poruku da u sportu nema mjesta nasilju.




– Pregledom snimke utakmice s TV-a, kamerom koja snima širokim kutem pod kojim se vidi cijeli teren devedeset minuta, te svih sigurnosnih kamera koje su u tunelu i hodnicima stadiona, utvrdili smo ono što su svi već i znali, a to je da Grezda i Čolak niti jednom nisu bili u kontaktu niti su razmijenili niti jednu riječ, a kamoli uvredu te da je do udaranja došlo bez ikakvog povoda. U svakom slučaju što se nas kao kluba tiče, ta stvar je iza nas i okrenuti smo isključivo utakmicama pred nama. – zaključio je Ivan Mance.