Cirkus na Rujevici

Ivan Mance prijavljen zbog “učestalih prigovora” ispred VAR sobe, Bruno Marić divljao kod reportažnih kola

Mateo Sučić

Ivan Mance/Foto PIXSELL

Ivan Mance/Foto PIXSELL

"Rat" Mancea i Gabrila traje već neko vrijeme, a eskalirao je na utakmici Rijeke i Gorice



RIJEKA Burno je bilo nakon utakmice Rijeke i Šibenika ispred VAR sobe i sudačke svlačionice. Najprije je kod reportažnih kola, kažu svjedoci, divljao kontrolor Bruno Marić nezadovoljan onime što su suci režirali (dugo je poslije utakmice držao suce zatvorene u svlačionici), a onda je prigovora imao i Ivan Mance kojeg je glavni sudac Ivan Vučković na kraju utakmice prijavio u službeni zapisnik.


– Prema prijavi VAR sudaca po završetku utakmice Ivan Mance je učestalo prigovarao ispred VAR sobe na odluke VAR sudaca – stoji u zapisniku.


“Rat” Mancea i Gabrila traje već neko vrijeme, a eskalirao je na utakmici Rijeke i Gorice kada je splitski sudac uvjeravao sportskog direktora Rijeke da ne poznaje pravila nogometne igre jer se žalio na nedosuđeni jedanaesterac zbog ruke Suka. Manceu su dale za pravo sudačke analize (je li onda Gabrilo taj koji ne poznaje pravila?), a ljudi za delegiranje sudaca ponovo postali Gabrila u VAR sobu.




U zapisniku je završio i pomoćni trener Rijeke Aleš Kačičnik kojeg je Vučković isključio u 68. minuti zbog protesta na odluku suca i bacanja boce u teren za igru.